Wencke Mengers, Chantal ter Haar, Feliz Karakoc, Roxanne Geurink, Bente Rensen, Sharon Bollen en Dani Hiddink. PR Penta Winterswijk
Wencke Mengers, Chantal ter Haar, Feliz Karakoc, Roxanne Geurink, Bente Rensen, Sharon Bollen en Dani Hiddink. PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Penta Winterswijk presteert goed op jaarlijkse BOAC-toernooi

Algemeen

WINTERSWIJK- In alle vroegte vertrokken op zaterdag 24 november vier teams naar Breda voor de jaarlijkse BOAC, een internationale acro wedstrijd voor A t/m D niveau. In de ochtend waren de dames op D-niveau aan de beurt.

Roxanne Geurink en Bente Rensen trapte de wedstrijd af met een goede stabiele oefening, deze werd beloond met een mooie verdiende vijfde plaats. In dezelfde categorie namen Sharon Bollen en Dani Hiddink deel. Ook zij draaide een mooie oefening maar helaas met één grote fout die ze meerdere punten kostte. Zij eindigde op een twaalfde plaats.

In de categorie D-senior trio mochten Wencke Mengers, Chantal ter Haar en Feliz Karakoc hun oefening laten zien. Met een hoge moeilijkheidsgraad en mooie salto's zette dit drietal een top-oefening neer en dat betekende goud voor hen.
In de middag was het de beurt aan de gymnasten het C-niveau. Namens Penta Winterswijk namen hier Tjitske de Vries en Neve Smit aan mee. Zij begonnen hun wedstrijd met de dynamische oefening. Helaas een val in een salto-onderdeel waardoor deze niet werd meegeteld. Later was de balans oefening aan de beurt. Hier lieten de meiden zien dat ze toch daadwerkelijk in de top thuis horen en eindigde toch nog op een mooie vierde plek.

Voor alle deelnemers was vandaag een mooie mogelijkheid om hun oefening te presenteren aan de jury en het publiek. De komende maand gaat er nog gewerkt worden aan enkele verbeterpunten en in januari zullen de eerste plaatsingswedstrijden plaatsvinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant