De entree van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Foto: PR
De entree van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Foto: PR

SKB één van de beste ziekenhuizen in 2018

WINTERSWIJK - Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), is afgelopen vrijdag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot één van de acht beste ziekenhuizen in Nederland. Ook in de onlangs verschenen Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad scoort het SKB goed. Daarin staat het SKB op de vierde plek van beste streekziekenhuizen in Nederland.

In het onderzoek van Elsevier scoort het SKB onder andere bovengemiddeld op medische zorg, patiëntgerichtheid en de dienstverlening. Extra aandacht is er dit jaar voor de financiële stabiliteit van ziekenhuizen. Het SKB behaalt op dit punt de maximale score. Het Algemeen Dagblad prijst met name de kwaliteit van de verpleging. Chrit van Ewijk, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelt: "Wij zijn erg trots op deze mooie resultaten. We zetten ons in voor goede zorg en patiëntvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Mooi om te zien dat de resultaten van de onderzoeken dit bevestigen. Wij willen onze medewerkers en vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet."

De onderzoeken
De Ziekenhuis Top 100 van het AD is een ranglijst, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Het onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen van Nederland, categoriseert ziekenhuizen in vier groepen: veel lager, lager, hoger en veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Onder het motto 'doe wat je doet goed' zijn deze beoordeeld op het functioneren als geheel, en of alles in het werk is gesteld om de patiënt optimaal veilige zorg te bieden. Zowel Elsevier als het AD baseren hun resultaten op gegevens die ziekenhuizen verplicht aanleveren. Bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland.

Alle uitkomsten van het onderzoek Beste ziekenhuizen 2018 verschijnen in Elsevier weekblad en op www.elsevierweekblad.nl. Hier staat ook een uitgebreide toelichting bij de methodiek en berekeningen. De resultaten van het onderzoek van het AD zijn te vinden op de website van het AD.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden