Özbey Genç scoorde de gelijkmaker. Foto: PR

Prima remise voor Gonemo bij Drienerlo

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben in Enschede tegen Drienerlo een knap resultaat behaald. De Winterswijkers hielden de Enschedese titelkandidaat in de Hoofdklasse G op een 2-2 puntendeling en pakten daarmee een verdiend punt mee naar huis.

Gonemo trad door omstandigheden niet aan in de sterkste opstelling. Er werd mede daardoor gekozen voor een minder offensieve variant. Het veld werd zogezegd klein gehouden en er werd compact verdedigd.

Drienerlo was geenszins van plan om de aansluiting met koploper RKSV Driel te verliezen en dit liet het in de eerste helft duidelijk blijken gelet op het aanvallende spel. Desondanks verliep de wedstrijd vrij gelijkwaardig, al waren de betere kansen voor Drienerlo. Vlak voor rust werd één van de kansen van de gastheren verzilverd via een wat ongelukkige tegentreffer voor Gonemo. Met deze score werd de ruststand bereikt, 1-0. Nadat Drienerlo de marge naar twee doelpunten vergrootte, besloten de withemden meer de aanval te zoeken. Via een individuele actie aan de linkerkant kon Saïdjah Johannis een schot lossen richting de korte hoek, waardoor het leder onhoudbaar verdween ig het dak van het doel, 2-1.
De gelijkmaker hing in de periode die daarop volgde merkbaar in de lucht. Bij Gonemo was het geloof aanwezig en deze overtuiging werd beloond. Özbey Genç scoorde de gelijkmaker.
In het slotstuk van de wedstrijd waren Drienerlo en Gonemo wederom gelijkwaardig aan elkaar. Aan beide zijden waren er scoringskansen, maar doelpunten vielen er niet meer. Gonemo kon de 2-2 score vasthouden tot aan het eindsignaal. Met een punt op zak reisde Gonemo huiswaarts. De Winterswijkse formatie verstevigde de middenmootpositie en mag vanaf de zesde plek voorzichtig naar boven kijken.