Slagwerkgroep Excelsior Winterswijk neemt deel aan het podiumconcours in Heel, in Limburg 2018. Foto: Jan Tenbergen
Slagwerkgroep Excelsior Winterswijk neemt deel aan het podiumconcours in Heel, in Limburg 2018. Foto: Jan Tenbergen

Slagwerkgroep Muziekvereniging Excelsior Winterswijk op concours

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondag 25 november staat al een jaar rood gemarkeerd in de agenda's van de slagwerkers van Excelsior. Sinds begin dit jaar wordt toegewerkt naar deze datum. De slagwerkinstrumenten zijn in topconditie gebracht en er wordt meerdere keren in de week gerepeteerd. Excelsior heeft op 20 oktober in het Groningse Doezem reeds laten horen dat ze op de goede weg zijn. De slagwerkergroep was uitgenodigd voor een optreden, omdat men in het hoge noorden geen vergelijkbare groepen kent. Het publiek in Groningen was erg onder de indruk van het optreden. Op 25 november zal blijken of het optreden van de Winterswijkers ook op voldoende waardering van de professionele jury kan rekenen.

Die dag reizen de slagwerkers, vergezeld van een groot aantal supporters af naar het Don Bosco theater in Heel (Limburg). Hier houdt de Limburgse muziekbond een groot podiumconcours voor slagwerkgroepen van verschillend muzikaal niveau. Het concoursprogramma begint met de lagere afdelingen. Met het vorderen van het programma volgen de hogere afdelingen en stijgt het muzikale niveau. Excelsior speelt in de hoogste afdeling (1e afdeling/divisie). Het optreden staat gepland om 16.30 uur. Om 18.15 volgt de bekendmaking van de prijzen. Het behaalde resultaat wordt bekend gemaakt op de website van Excelsior: www.excelsior-winterswijk.nl en via de Facebookpagina van Excelsior.

De slagwerkgroep bestaat uit 18 enthousiaste muzikanten en speelt onder leiding van Rutger Jansen de werken Exhibitions van Henk Mennens en Aboriginal dreams van Roland Barrett. Een zeer muzikaal en technisch moeilijk programma. Met dit programma wordt de veelzijdigheid van de groep onderstreept. Behalve muzikaal uitdagend is deelname aan het concours ook logistiek een uitdaging. Voor het optreden zijn veel verschillende percussie instrumenten nodig. Naast de deelnemende muzikanten rijdt er een ook een volle vrachtwagen mee met instrumentarium. Variërend van meerdere marimba's en verschillende soorten trommels, tot pauken en speciale effectinstrumenten

Indien er een eerste prijs behaald wordt, zal dit gevierd worden op de 'thuisbasis' van Excelsior, MFA-Pelkpark in Winterswijk. De slagwerkers worden om 21.30 terugverwacht in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant