Dagmar Buesink. Foto: PR
Dagmar Buesink. Foto: PR

Frisse Blik Wandeling

Algemeen

WINTERSWIJK - Op donderdag 22 november start bij Gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 de Frisse Blik Wandeling, ofwel 'Shinrin-Yoku, bosbaden'. De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Verzamelen om 9.45 uur. Er kunnen maximaal zeven deelnemers mee met deze wandeling. Aanmelden via info@lucernawelzijnscoaching.nl.

Shinrin-Yoku, een begrip dat is overgewaaid uit Japan. Shinrin is Japans voor 'bos', Yoku betekent 'bad'. Shinrin-Yoku betekent dus baden in de bosatmosfeer of het opnemen van de natuur via al de vijf zintuigen. Rust en ontspanning vinden in je zelf in de natuur.
Mensen vergeten wel eens dat contact met de natuur net zo essentieel voor het welzijn is als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Tijd in de natuur doorbrengen heeft veel effect op de gezondheid. Het brengt mensen in het 'nu', en zorgt voor ontstressen en ontspannen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bosbaden de bloeddruk verlaagt, stress laat afnemen en kan zorgen voor een ontspannen toestand. Het verbetert de concentratie, het geheugen, het immuunsysteem en het humeur. Bovendien geeft het nieuwe energie.
Dagmar Buesink nodigt de deelnemers tijdens de wandeling uit een aantal eenvoudige opdrachten te doen waardoor zij gebeurtenissen zullen gaan ervaren vanuit een ander perspectief. Aan het eind van de ochtend weten de wandelaars hoe zij de natuur op een eenvoudige manier kunnen inzetten voor ontspanning in hun leven. Tijdens de wandeling laat Dagmar de deelnemers ervaren wat meditatieve klanken van haar 'hand pan drum' met hen kunnen doen.
Na het 'bosbad' van ongeveer anderhalf uur is er koffie of thee bij Gastgalerij Ankomm'n. Tijdens de koffie kunnen ervaringen worden gedeeld.


www.lucernawelzijnscoaching.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant