Afbeelding

Edy Kwak exposeert bij Galerie Koempoelan

Algemeen

WINTERSWIJK - Bij Galerie Koempoelan van Günter Buhck in de Wilhelminastraat 11 in Winterswijk wordt op zondag 2 december de expositie geopend van plastieken gemaakt door Edy Kwak uit Winterswijk. Belangstellenden zijn die dag welkom vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur. De expositie loopt tot 12 januari 2019. Wie een kijkje wil komen nemen kan een afspraak maken, via tel. 06-54781155.

Tijdens zijn opleiding tot architect aan de academie van Bouwkunst in Arnhem is Edy naast architectuur al intensief bezig geweest met grafische technieken, schilderen, collages, keramiek en plastieken.
De bekende beeldhouwer Albert Dieckerhof uit Arnhem heeft hem de techniek van het driedimensionaal werken geleerd.
Zijn werk is gevarieerd in formaat en thema. Enigszins abstract maar toch altijd herkenbaar. Steeds probeert hij tot de essentie van het onderwerp door te dringen, overbodige versierselen zijn niet aanwezig.
De grootformaat sculpturen zijn van staal gemaakt en elektrisch gelast, de kleinere van brons, messing- en staaldraad en gesoldeerd. Alles is handwerk en uniek.
Naast de metalen sculpturen zijn er glazen, keramische en houten objecten te bewonderen. Tevens zijn er schilderijen geëxposeerd van zijn broer Louis Kwak die al vast een voorproefje zijn voor zijn komende schilderijen expositie, ook in Koempoelan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant