Afbeelding

Tassen van oude spandoeken

Algemeen

WINTERSWIJK - De eerste lokale, gerecyclede spandoektas wordt op woensdag 21 november overhandigd aan wethouders Saris en Elferdink. De tassen zijn gemaakt van gebruikte spandoeken van Winterswijkse evenementen. Gemaakt door de mensen met een beperking die bij Top Art in Winterswijk werken.

Deze eerste tassen zijn gemaakt van de spandoeken van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk. Ook liggen er inmiddels spandoeken van onder andere de 50+ beurs klaar om verwerkt te worden. Gebruikte spandoeken van lokale evenementen verdwijnen dus niet zo maar bij het afval, maar veranderen in een nieuw product voor de Top Art winkel aan de Meddosestraat. Daarbij maakt Dekalu de tassen af met een paar stevige ringen.

Een diverse groep van zeven mensen met een beperking is nu met regelmaat met de productie van deze tassen in de weer. Het betekent voor hen ook echt nieuw werk. Zo wordt de naaimachine in het atelier aan de Meddosestraat intensief door hen gebruikt. En ook de cliënten zelf vinden het een mooi iets: 'Goed voor het milieu', 'Recyclen is wel goed' en 'Ik wil wel vaker achter de naaimachine' zijn een paar van hun reacties.

Wie meer wil weten over de tassen, of over Top Art, kan contact opnemen met: Willy Meerdink. Ze is bereikbaar via 088-4950650 of via mail naar topartwinterswijk@estinea.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant