Claus. Foto: PR
Claus. Foto: PR

KUDO bij Taste

Wie mag Pigpop openen?

GROENLO - De Dag van de Achterhoekse Popmuziek is dit jaar op zaterdag 17 november. Rockcafé Taste in Groenlo sluit hierop aan met een Kom Uit De Oefenruimte-avond. De KUDO-avonden zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen, een try-out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen.

Pigpop en Taste hebben de handen ineengeslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO-avonden dit seizoen, wordt een band uitgezocht die Pigpop 2019 mag openen. Er zal op iedere KUDO-avond een afvaardiging van het Beltrumse festival aanwezig zijn en het publiek mag een stem uitbrengen. Er zijn in totaal vijf KUDO-avonden en zeventien bands waar uit gekozen gaat worden. Pigpop zal in overleg met Taste, na het tellen van de publieksstemmen, de keus gaan maken. Onder de stemmers worden twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken.

De bands
Crazy Habits speelt voornamelijk eigen werk; melodieuze rock/popnummers met actuele maatschappelijke onderwerpen, maar ook 'lekkere gekke nummers over liefde, vriendschap en verraad, dit alles wel met een grote knipoog'. Live is Crazyhabits regelmatig te vinden op verschillende podia in Nederland, in de agenda op Facebook staan alle concerten vermeld.

Leuck is een coverband en bestaat in een verschillend aantal bezettingen al een aantal jaren. Zangeres Martine en drummer Anton zijn er vanaf het begin bij betrokken. Sinds juni 2016 bestaat de band uit Martine Mulder (zang), Eric Arts (gitaar), John Langenberg (zang/gitaar), Anton de Vent (drums) en Hans Rouwenhorst (bas). De bandleden komen uit de wijde omgeving van Deventer en speelt voornamelijk classic rock, nummers uit de jaren zestig tot negentig, met een eigen Leuck-interpretatie. De meeste nummers zijn Engelstalig - van onder andere Janis Joplin, Pink Floyd, AC/DC, Robert Palmer, Radiohead en Kings of Leon - maar ook nummers van De Dijk, The Scene en Van Dik Hout staan op het repertoire.

Claus bestaat uit drie muzikanten, die hun eigen, koppige Claus-stijl hebben ontwikkeld. 'Energie, afwisseling, drukte en een verbaasde melodische noot. Korte krachtige nummers met maximale dynamiek. Knallen, zweten, stampen', dat is wat Claus wil doen. Voor wie het toch een naam wil geven: Claus speelt gepeperde indierock.

De aanvang is 21.30 uur en de entree is vrij.

Meer berichten