Wivoc pakt de winst op Longa. Foto: PR

Winst voor Skopein Wivoc D1

Algemeen

Winst voor volleyballers Skopein Wivoc D1

WINTERSWIJK - Zaterdag 10 november heeft Skopein Wivoc D1, een thuiswedstrijd, tegen Longa D1 uit Lichtenvoorde gespeeld. Dat het een spannende wedstrijd ging worden, dat wisten beide teams al. Longa D1 staat immers bovenaan op de ranglijst.

Speelsters van de thuisploeg hadden toch wel wat zenuwen, voor de strijd tegen de slimme en ervaren dames uit Lichtenvoorde. Het werd dan ook een kraker van een wedstrijd.
Het eerste punt werd al snel gewonnen, met een mooie serve en aanval van Lauren Rademaker.

Vervolgens ging de set gelijk op, maar met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen trokken de Winterswijkse dames aan het langste eind en wonnen met 25-21.

Ook de tweede set lang lang gelijk op, maar liep Skopein Wivoc D1 steeds achter de feiten aan. Zij konden niet voluit spelen. Deze set werd verloren met 23-25. Knop weer om en op naar de derde set. In deze set ging het weer stukken beter. Milou van Dam kwam er in voor Mirte Leukenhaus, die overigens zeer goed verdedigend werk had laten zien. Milou begon direct met een lange service reeks. Maar liefst zeven keer mocht zij serveren. Het initiatief lag weer bij de ploeg van trainer Wilhelm de Ruiter. Zij toonden meer pit, waardoor Skopein Wivoc D1 de set met 25-20 won.

In de vierde set gingen de Winterswijkse dames er vol voor, maar Longa D1 was hen te slim af. De dames uit Lichtenvoorde plaatsten de ballen gericht, waardoor er gaten ontstonden in het veld bij Skopein Wivoc D1. Het was lang spannend, maar Longa D1 won de set met 25-27.

Dus moest er een vijfde en beslissende set gespeeld worden. Skopein Wivoc D1 pakte strijdlustig een grote voorsprong, met onder andere een zeer goede pass van libero Lieke Beusink. Nog steeds een schouderblessure, maar in het achterveld erg waardevol voor het team. Halverwege de set, liet de thuisploeg Longa D1 een aantal punten terug komen. Skopein Wivoc D1 zette nog even flink door met vooral harde aanvallen. De laatste punten werden dan ook gemaakt door de thuisploeg. 15-12 was het resultaat.

3-2 winst voor Skopein Wivoc D1.

Het was een leuke wedstrijd waarin er veel goede passes te zien waren. Zowel in de servicepass, als in de verdediging. Mede daardoor kon Skopein Wivoc D1 druk houden met aanval en service. Volgende week speelt Skopein Wivoc D1 op vrijdagavond in Laren tegen Forza.