Maren de Koning op het hoogste treetje van het erepodium. Foto: PR
Maren de Koning op het hoogste treetje van het erepodium. Foto: PR

Drie overwinningen Archeus in Dinkelloop Losser

Algemeen

WINTERSWIJK – De hardlopers van AV Archeus uit Winterswijk zijn zondag met drie overwinningen op zak teruggekeerd van de Dinkelloop-cross in Losser. Die loop van AV Ipithos was de eerste in de Twentse crosscompetitie. Het was een pittig en gevarieerd parcours met veel los zand, heuveltjes en bospaden.

De middellangeafstandsgroep van Archeus was ruim vertegenwoordigd met twaalf lopers en loopsters. Bij de jongens junioren C liet de overall winnaar van verleden jaar Douwe Bentsink, er geen gras over groeien. Hij nam gelijk soeverein de kop en werd overtuigend eerste (2,5 km 9.48). Luke Hiddink ging goed mee en werd keurig derde in 10.09.
Bij de meisjes B won Maren de Koning. Zij liep de 2,5 km in 11.30.

De derde overwinning kwam van de jongste deelnemer van Archeus, Bart-Jan Pietersen. Hij liep naar zijn eerste overwinning in zijn loopcarrière en werd bij de jongens pupillen C (8 jaar) eerste (1 km in 5.25).
Ereplaatsen waren er verder voor Daphne de Koning, tweede bij de meisjes A. Ook een tweede plaats was er voor Zoë Meinen bij de meisjes pupillen B (1 km 5.27).
Derde plaatsen waren er voor Delany Reurink bij de jongens pupillen A (1 km in 4.58) en Petra Meinen (10 km in 50.52) bij de masters vrouwen. In dezelfde categorie werd Nicole Haarman achtste in 54.57. Nadia de Jong werd derde bij de meisjes D (1,5 km in 7.15). Haar zus Saskia liep naar een zesde plaats in 7.34 en Dani Hiddink werd negende in 8.07.
Anouk Schreurs liep na divers blessureleed haar eerste wedstrijd in Archeuskleuren en liep zich op de 5 km naar een prima top 10-klassering.
Over veertien dagen is de tweede wedstrijd in Goor.

Douwe (midden) en Luke (rechts) pakken podiumplekken. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant