Foto:

Excelsior neemt publiek mee terug in de tijd met Oud Winterswijk II

Nog slechts enkele kaarten beschikbaar

WINTERSWIJK - Muziekvereniging Excelsior neemt op zaterdagavond 8 december en zondagmiddag 9 december het publiek opnieuw mee op een muzikale reis door de rijke historie van Winterswijk. Het concert wordt tweemaal uitgevoerd, op zaterdagavond 8 december vanaf 20.15 uur en zondagmiddag 9 december vanaf 14.30 uur in Theater de Storm. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater, www.theaterdestorm.nl en bij Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47) en kosten 15 euro. Voor beide voorstellingen zijn er nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.

Na twee zeer succesvolle en uitverkochte voorstellingen in 2015, kon een vervolg niet uitblijven. De getoonde beelden komen uit de rijke archieven van Hans Tenbergen, drijvende kracht achter de website Oud Winterswijk, en worden omlijst met bijpassende muziek gespeeld door het ruim 80-koppige harmonieorkest van Excelsior onder leiding van Henk Jan Heijnen. Om de verhalen nog beter tot hun recht te laten komen, wordt er deze editie naast beeld en muziek ook gewerkt met acteurs. De regie is in handen van Peter Schot, onder andere bekend als regisseur van toneelvereniging TOEP.

130 jaar Vereeniging Volksfeest Winterswijk
Excelsior neemt de toeschouwers mee naar de bodem van de steengroeve. Verder komt het Winterswijkse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de orde. Vereeniging Volksfeest viert haar 130-jarig jubileum en zal dan ook zeker de revue passeren. Van het bloemencorso, naar het kinderbal en van vogelschieten naar het afmelden van de muziekkorpsen, Volksfeest mag in een voorstelling over het verleden van Winterswijk niet ontbreken.

Samenwerking met regisseur en acteurs
Om de historie nog meer tot leven te laten komen, heeft Excelsior voor deze Oud Winterswijk voorstelling de samenwerking gezocht met de Winterswijkse regisseur Peter Schot. Gedurende de voorstelling zullen er verschillende bijzondere verhalen ten tonele worden gebracht. Bijvoorbeeld de grootse plannen van Jan en Gerrit Willink om van Winterswijk een wereldstad te maken. Plannen voor de aanleg van een kanaal, haven en een trambaan. Daarnaast mag natuurlijk het legendarische optreden van 'The Kinks' in het Feestgebouw (nu Theater de Storm) niet ontbreken. Door de medewerking van enkele Winterswijkse acteurs kunnen deze bijzondere verhalen nog beter voor het voetlicht worden gebracht.

Klein Poelhuis Installatietechniek sponsort de voorstelling. Dit bedrijf is opgericht in 1905 in Winterswijk en speelt daarmee een belangrijke rol in de lokale geschiedenis. Het bedrijf begon met een éénmans-smederij aan de Wilhelminastraat. Door de jaren heen is de organisatie snel gegroeid en zijn meer activiteiten toegevoegd aan de bedrijfsvoering. Van kachels, naar verwarming en later ook loodgieters- en elektra werkzaamheden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten