Roffa Tango Trio. Foto: Andreas Rokseth
Roffa Tango Trio. Foto: Andreas Rokseth (Foto: Andreas Rokseth)

Roffa Tango Trio in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 18 november speelt Roffa Tango Trio in het Doopsgezinde Kerkje aan de Toresntraat.

Roffa Tango Trio speelt een concert met als thema de tango van nu - Tango de Hoy. Samen doorbreken ze de typische tango-clichés vanuit een hedendaagse kijk op de tango. Ze lieten zich inspireren door twee steden: Rotterdam en Buenos Aires. In de rauwe stad Rotterdam hebben de muzikanten elkaar ontmoet en ze wonen daar nog steeds. Rotterdam is een stad die zich altijd blijft vernieuwen, waar ontwikkeling centraal staat en die zich merkbaar met de tijd mee beweegt. Daarnaast is er de tangometropool Buenos Aires: een stad van tradities, een stad met een sterke identiteit, waar de wortels van de tango zich bevinden en waar deze invloeden nog steeds merkbaar aanwezig zijn.

Tango is niet langer een muziekstijl die alleen in Argentinië populair is. Momenteel is de bekendste tango-componist wel Astor Piazzolla: zijn muziek is over de hele wereld bekend en wordt omarmd binnen de klassieke muziek, maar ook in de jazz. Roffa Tango Trio wil laten horen dat de ontwikkeling van de tango niet is gestopt bij Piazolla.

Het repertoire bestaat daarom uit werken van diverse tangocomponisten vanaf de tijd van Piazzolla, onder andere: Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero, Gustavo Beytelmann. Ook spelen de muzikanten hun eigen composities. Het unieke trio met bandoneon, piano en contrabas weet met zijn verrassende en vaak nog onbekende repertoire een breed publiek te raken. Vanaf 16.00 uur zal beiaardier Wim Ruesink een voorslag geven op het carillon van de Jacobskerk. Zijn muziekkeuze sluit aan bij wat het Roffa Tango Trio gaat bieden in het Doopsgezind Kerkje, Torenstraat 4, Winterswijk. Kaarten voor dit optreden op zondagmiddag 18 november om 16.30 uur zijn voor 13,50 euro te koop via theater De Storm of wellicht nog aan de deur van het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.

Meer berichten