Een stilleven van Thijs Buit. Foto: PR
Een stilleven van Thijs Buit. Foto: PR

Schilder Thijs Buit exposeert bij Gerri Grijsen

RATUM - Thijs Buit maakt onder meer vrolijke landschappen met een zuidelijke gloed die als het ware binnenste buiten worden gekeerd. Niets is gekunsteld, maar hij maakt zichtbaar wat hem innerlijk beweegt. Een landschap om te ondergaan. Daarnaast maakt hij expressionistische stillevens met ongebruikelijke composities. De vrolijke en kleurrijke beeldtaal van Thijs Buit is te zien in het atelier Gerri Grijsen op 17, 18 en 24, 25 november en in het weekend van 1 en 2 december, in een selectie nieuwe schilderijen.

Thijs Buit (1934) volgde de Rijksacademie beeldende kunsten, waar hij onder meer les kreeg van Sierk Schröder. Hij is geboren in Hattem en woont in Rheese, gemeente Hardenberg.
Buit is een bescheiden kunstenaar, maar volgens de kenners is hij één van de betere nog levende schilders in Nederland. Zijn werken bestaan voor een groot deel uit landschappen en stillevens die vertegenwoordigd zijn in verschillende openbare en particuliere kunstcollecties, zoals het Museum de Fundatie (Zwolle), Museum Henriette Polak (Zutphen), en collecties van verschillende overheden waaronder diverse gemeenten.
Natuurlijk zijn ook de bronzen beelden van Gerri Grijsen te bekijken. Dit werk gaat over de waarde van het kleine alledaagse. Emotie, lichaamstaal en gevoel spelen hier een belangrijke rol.

Het atelier is te vinden aan de Leeferdinklaan 2 in Ratum bij Winterswijk. Op 18, 18, 24, 25 november en 1 en 2 december is het geopend van 13.30 tot 17.30 uur, en buiten die tijden op afspraak via tel. 06-83574390. De toegang is gratis.


www.gerrigrijsen.nl

www.thijsbuit.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten