Graafschap College-studente wordt Euregionaal verkoper van het jaar

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Na een bloedstollende finale in de Stadhalle in Kleve mag Kijra Poljakovic uit Bennekom zich 'Euregionaal Verkoper van het jaar' noemen. De tweedejaars studente Manager retail liet voor een deskundige gemengd Nederlandse en Duitse jury, uit bedrijfsleven en onderwijs, zien dat verkopen een 'echt vak' is. Michelle Bruggers uit Winterswijk en Dustin van Beelen (Doetinchem) waren finalist en werden geprezen voor hun vakkennis en verkooptechniek.

Dat haar klant toevallig Duits sprak, maakte Kijra niets uit, ze wist de producten van haar stagebedrijf Rituals Cosmetics perfect en overtuigend aan te prijzen. Zij was overigens niet de enige finalist van het Graafschap College. Uit de voorrondes, met 70 studenten van Nederlandse en Duitse scholen voor beroepsopleidingen uit het Euregio-gebied, kwamen uiteindelijk 10 finalisten, waarvan maar liefst drie van het Graafschap College.

Ook Graafschap College-studenten Michelle Bruggers (Winterswijk) en Dustin van Beelen (Doetinchem) kregen de handen van het publiek op elkaar en werden door de vakjury geprezen voor hun vakkennis en verkooptechniek. Bij de Duitse deelnemers won Ahmad Mustafa, van het Robert-Schuman Berufs Kolleg. Hij kreeg ook de publieksprijs van zijn collega-studenten.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten