Lezing 'Toonkunst'

WINTERSWIJK - Op donderdag 15 november wordt bij de Museumfabriek in Winterswijk een lezing gehouden over één van de twee koren die Winterswijk kende, 'Toonkunst'.

In 1866 werd een koor opgericht onder de naam 'Zangvereeniging Caecilia', dat tot de oudste koren van Gelderland gerekend kan worden en waarvan het repertoire bestond uit missen en oratoria. Wat van origine een Winterswijks koor was, kreeg in de loop der jaren ook leden uit omliggende gemeentes, wat heeft doen besluiten de naam in 2016 te veranderen in 'Toonkunstkoor Oost-Achterhoek'. Hiermee straalde het koor uit regionaal te zijn. Door vergrijzing heeft het koor, na 150 jaar te hebben bestaan, moeten besluiten niet langer door te gaan. In maart gaf 'Toonkunst' haar afscheidsconcert in de Jacobskerk te Winterswijk.

De lezing zal worden verzorgd door Jos Pierik. Hij heeft jaren bij het koor gezongen en kan zodoende uitgebreid vertellen over de geschiedenis ervan en wat het koor voor Winterswijk heeft betekend.

De lezing 'Toonkunst' wordt gehouden op 15 november in de Museumfabriek, Laan van Hilbelink 6-10 te Winterswijk. De aanvang is om 20.00 uur en de kosten bedragen drie euro voor leden van Vereniging Het Museum en vijf euro voor niet-leden. Oud-leden van Toonkunst zijn ook van harte welkom; voor hen is toegang gratis.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten