Vlnr de doelpuntenmakers Marina Dielen, Loes en Eefke Oonk. Foto: PR FC Trias
Vlnr de doelpuntenmakers Marina Dielen, Loes en Eefke Oonk. Foto: PR FC Trias Foto: FC Trias PR

FC Trias Vrouwen 1 blijft ongeslagen

Algemeen

WINTERSWIJK - Onder een zonnige blauwe hemel begon FC Trias zondag in Wijchen voortvarend aan de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Woezik Vrouwen 2. De wedstrijd was amper begonnen of Trias kwam op voorsprong. Bente Antonisse plaatste de bal uit een corner met veel gevoel voor het doel waar Eefke Oonk bij de eerste paal klaar stond om de bal in het doel te tikken (0-1). De eerste helft ging gelijk op. FC Trias vergat verzorgd te voetballen en ging mee in de onrustige speelstijl van SC Woezik. Beide ploegen creëerden enige kansen, maar kwamen niet tot scoren.

Na de rust liet Woezik er geen gras over groeien en scoorde via een fraaie aanval over de linkerflank vrijwel direct de gelijkmaker (1-1). FC Trias herpakte zich direct. Het team stond beter georganiseerd en zette de verdediging van Woezik onder druk. Halverwege de tweede helft veroverde Loes Oonk de bal op het middenveld, sprintte op volle snelheid met de bal aan de voet het strafschopgebied in om vervolgens verwoestend uit te halen (1-2).

Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar alleen de Trias-vrouwen wisten er één te benutten. Op aangeven van Eefke Oonk maakte Marina Dielen tien minuten voor tijd de verlossende 1-3.

Door deze overwinning bleven de FC Trias vrouwen ongeslagen in de tweede klasse en in het spoor van de subtop. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, dit keer in Nijmegen tegen OSC, de nummer 4 van de ranglijst.