Kristie Legters - Het Stedelijk Lichaam (detail). Foto: PR
Kristie Legters - Het Stedelijk Lichaam (detail). Foto: PR

Expositie Plaatsbepaling van Kristie Legters in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Van 17 november tot en met 23 december exposeert Kristie Legters in de bovenzaal van de Koppelkerk. Architectuur loopt als een rode draad door haar oeuvre: van haar afstudeerproject tot haar nieuwste werk. In de expositie 'Plaatsbepaling' toont Legters haar architectonische afstudeerobject Het Stedelijk Lichaam en nieuw mixed media-werk. Zaterdagmiddag 17 november is ze aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.

De liefde voor het tekenen en schilderen begon vroeg bij Kristie Legters (Winterswijk, 1974): vanaf haar zevende ging zij in de leer bij de Winterswijkse kunstenaar Ger Heeesen. Na de middelbare school ging zij naar de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen (nu ArtEZ). De interesse voor architectuur en de stad vertaalde zich in haar afstudeerproject Het Stedelijk Lichaam. Dit grote driedimensionale werk zal opnieuw getoond worden in haar expositie 'Plaatsbepaling'.

Oude liefde roest niet: de stad en architectuur bleven centrale inspiratiebronnen voor Kristie Legters. Op diverse manieren ging de kunstenaar er in de loop der jaren mee aan de slag: in collages, veelkleurige schilderijen en 3D-werk. De huidige expositie is ook letterlijk een plaatsbepaling: het toont de ontwikkelingsgang van de kunstenaar en waar zij nu staat. De bezoeker kan wegdwalen in haar werk; overal is wat te zien.

Kristie Legters woont in haar geboorteplaats Winterswijk, alwaar zij een atelier aan huis heeft. Daarnaast geeft zij beeldende vormgeving op het Carmel College Salland te Raalte. Samen met Edy Kwak, architect en docent Bouwkunde aan de HAN, geeft zij op vrijdag 23 november een lezing over de historische ontwikkeling van de stedenbouw. Na de pauze geeft Kristie een inleiding op haar beeldende werk in de bovenzaal.

De expositie in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort loopt van 17 november tot en met 23 december en is te bekijken van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is vrij.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten