Week van de scheidsrechter

WINTERSWIJK - Door de scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken was in het kader van de week van de scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo uitgenodigd. Rob is Master Class scheidsrechter in het betaalde voetbal.

Rob ging nader in op twee items, ondersteund met beelden: hands en buitenspel. Ook de taak van de videoscheidsrechter werd door hem uitgebreid behandeld.
Hij ging nader in op verschillende soorten van overtredingen, wat is in sommige gevallen de intentie van de overtreding. Uitgebreid werden de hands-gevallen behandeld: wel of niet opzettelijk. Ook stond hij stil bij buitenspel. Door de bewegende beelden werd duidelijk hoe moeilijk de assistenten het soms hebben om de scheidsrechter te adviseren.
In alle gevallen werden de aanwezigen in zijn betoog betrokken om hun mening te geven.
Later ging hij uitgebreid in op de VAR, de video-scheidsrechter. Hij liet zien wat er in Zeist gebeurt en hoe scheidsrechters worden ondersteund bij spelfragmenten en bij beslissingen die door hen anders zijn waargenomen. De videoscheidsrechter kan ondersteund door beelden de scheidsrechter adviseren. Maar de beslissing blijft in handen van de scheidsrechter, de videoscheidsrechter adviseert alleen maar. En de scheidsrechter hoeft niet mee te gaan met het advies. Het was een leerzame avond, aangeboden door de KNVB die zijn scheidsrechters wil ondersteunen maar hen ook in het zonnetje wil zetten in de Week van de scheidsrechter.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten