Het team van Heegt Installatie met partners tijdens het jubileumuitstapje. Foto: PR
Het team van Heegt Installatie met partners tijdens het jubileumuitstapje. Foto: PR

25 jaar Heegt Installatie

WINTERSWIJK - Dinsdag 1 mei werd het 25-jarig jubileum van Heegt Installatie gevierd. Het personeel bood twee vlaggenmasten aan die in het bijzijn van de oprichter en directie werden geplaatst. Op 5 en 6 oktober is nogmaals stil gestaan bij dit zilveren jubileum middels een weekend in Amsterdam en Noordwijk waarbij de oprichter, eigenaren, personeel en partners aanwezig waren.

In 1993 besloot Henk Heegt om voor zichzelf te beginnen als loodgieter, hij was hoofdzakelijk bezig met zinkwerkzaamheden en kleine verbouwingen. Zijn vrouw Ine was erg betrokken bij het bedrijf, zij deed de administratie en beantwoordde de telefoon. Gaandeweg kreeg Henk meer werk aangeboden dan hij aankon en na ongeveer anderhalf jaar werd de zzp'er een werkgever.
Heegt Installatie kreeg meer monteurs en eind jaren '90 deed zich de mogelijkheid voor om aan de Tinbergenstraat een nieuw pand te bouwen. Een week na het in gebruik nemen van dit pand trof het familiebedrijf het noodlot. Op 14 augustus 1999 kwam Eelco Heegt, zoon, opvolger en collega, om het leven bij een tragisch ongeluk. Een gitzwarte periode volgde, maar het bedrijf bleef groeien.
In 2008 nam schoonzoon Marcel Dunnewold samen met dochter Silvie Heegt het installatiebedrijf over en werd Heegt Installatie een totaalinstallateur. De afgelopen tien jaar is het familiebedrijf, ondanks de bouwcrisis van een aantal jaar geleden, blijven groeien.
Heegt Installatie kan ingeschakeld worden voor onderhoud, nieuwbouw of verbouw van huis of bedrijfspand en kan daarbij desgewenst de nieuwste, duurzame, technieken toepassen.

Meer berichten