Vrijwilligersvacatures

WINTERSWIJK - Veel organisaties in Winterswijk zoeken mensen die hen bij allerlei werkzaamheden kunnen helpen. Vaak wordt er samen gewerkt met andere vrijwilligers. Zo kan iedereen samen met anderen iets voor iemand of een vereniging betekenen. Een aantal organisaties die hard op zoek zijn naar vrijwilligers stellen zich hieronder voor.

Cateringmedewerker De Molenaar: Wooncomplex De Molenaar (onderdeel van Marga Klompé) is op zoek naar een vrijwilliger die tijdens de bingo-, kaart- en muziekavonden wil helpen met de catering. Eens in de twee weken wordt er voor ongeveer 30 tot 40 bewoners zo'n gezellige avond georganiseerd. De vrijwilliger zal tijdens de avond helpen met het inschenken van drinken, hapjes maken en ronddelen.

Vrijwilligers markeren ruiterpaden: De Stichting Belangenbehartiging Ruiter en Koetsier Winterswijk e.o. heeft een route voor een ruiterpad in het buitengebied van Winterswijk uitgestippeld. Dit ruiterpad moet echter gemarkeerd worden, zodat de ruiters weten welke route zij moeten volgen. Voor het markeren van het ruiterpad zijn vrijwilligers nodig. De vrijwilligers moeten wel fysiek in redelijke conditie zijn.

Vrijwilliger 't Stekkie: Elke donderdagavond wordt er voor een groep verstandelijke beperkte inwoners een activiteitenavond georganiseerd in de Wuh, Torenstraat 9. De mensen nemen onder begeleiding deel aan allerlei activiteiten op het gebied van muziek, koken, knutselen en sport&spel. 't Stekkie is op zoek naar vrijwilligers die deze activiteiten willen begeleiden. Samen wordt er zo een gezellige actieve avond van gemaakt. Het is wel belangrijk dat de nieuwe vrijwilliger affiniteit heeft met de doelgroep.

PR/Marketingtalent Excelsior: Muziekvereniging Excelsior is op zoek naar een PR/marketingtalent die de communicatie-uitingen van de vereniging wil gaan verzorgen. De vereniging komt graag in contact met iemand die creatief is met taal, met enthousiaste mensen wil werken en de tekstuele invulling van de communicatie-uitingen van wil doen. Als PR-vrijwilliger heb je veel contact met het bestuur en diverse commissies en schrijft de teksten voor onder andere persberichten, uitnodigingen, interviews en natuurlijk social media. Ervaring met het schrijven van PR-teksten is een pré, maar de vereniging komt ook graag in contact met mensen die nog met een communicatieopleiding bezig zijn.

Duo-conciërge Het Museum: Vereniging Het Museum is op zoek naar een conciërge voor de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink. Eigenlijk is de vereniging op zoek naar twee vrijwilligers, die samen de functie vervullen. De conciërges zijn onder meer verantwoordelijk voor de opening en sluiting van het gebouw, beveiliging, het ontvangen van gasten en andere kleine werkzaamheden. De werktijden worden in onderling overleg bepaald.

Wie interesse heeft in één van bovenstaande vrijwilligersfuncties of wie nieuwsgierig naar andere vacatures, kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 520 026 of kijken op de website www.vpwinterswijk.nl. Langskomen tijdens het spreekuur op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk, kan ook.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten