Afbeelding

Vrijwilligerspunt zoekt maatjes

Algemeen

WINTERSWIJK - Iedereen die het leuk vindt om iets voor een ander te betekenen, en af en toe samen een activiteit te ondernemen, is welkom als maatje. Maatjes bieden gezelschap, zorgen voor afleiding en doen gezellige dingen samen. Samen koken, eten, wandelen, nieuwkomers wegwijs maken, samen naar de film, spelletjes doen, gezellig een uurtje koffie drinken of gewoon een luisterend oor bieden. Ook wie een drukke agenda heeft, kan maatje worden. De inzet varieert van een uur tot twee uur per week of zelfs per maand. Naast een baan, gezin, hobby's, levert dit een stukje ontspanning op en geeft het energie.

Op dit moment is het Vrijwilligerspunt op zoek naar:
- Een maatje voor een twintigjarige Syrische jongedame, een maatje dat het leuk vindt samen te gaan fitnessen, kletsen en dat meer te weten wil komen over de Syrische cultuur.

- Iemand die het gezellig vindt er samen op uit te gaan. Kopje koffie drinken, helpen met de Nederlandse taal. Voor een 61-jarige Syrische dame.

- Een wandelaar die het leuk vindt om samen door Winterswijk te wandelen en een nieuwkomer wegwijs te maken. Voor een 19-jarige Somalische jongen.

- Een actief, creatief en gezellig maatje voor een mevrouw die wat slecht ter been is. Begeleiden bij ziekenhuisbezoek, kletsen, winkelen, (woord)spelletjes, borduren, kortom iemand met veel interesses.

- Iemand die het leuk vind te gaan fietsen, mee gaat naar het dorp om boodschappen te halen en/of samen iets te gaan drinken.

Informatie en aanmelding: Vrijwilligerspunt, tel. 0543 200026 of e-mail info@vpwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant