Tom van Beek. Foto: archief Achterhoek Nieuws - Bernhard Harfsterkamp
Tom van Beek. Foto: archief Achterhoek Nieuws - Bernhard Harfsterkamp (Foto: )

Tom van Beek stopt als gemeenteraadslid vanwege illegaal bewonen pand

WINTERSWIJK - Onverwacht is er een einde gekomen aan het raadslidmaatschap van Tom van Beek. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond hij nog op de tweede plaats van de lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd in de achterban van zijn partij en ook daarbuiten gewaardeerd voor zijn inzet als gemeenteraadslid. Daarbij stelde hij lastige vragen en beet zich vast in onderwerpen.

Door Bernhard Harfsterkamp

Op woensdag 17 oktober maakte de VVD-fractie bekend dat hij stopt als raadslid. Van Beek bleek illegaal in een pand te wonen, dat nog geen woonbestemming had, maar het wel zal krijgen. De gemeente wilde hier handhavend tegen optreden. Integriteit en het naleven van regels is belangrijk voor de VVD in Winterswijk. Een raadslid heeft bovendien een voorbeeldfunctie en er mag van hem zorgvuldigheid verwacht worden. Omdat verdere discussie hierover het aanzien van VVD en gemeenteraad kunnen schaden heeft Van Beek besloten de gemeenteraad te verlaten.

Van Beek heeft vorig jaar een kantoorpand op de hoek van de Beukenhorstweg in het centrum van Winterswijk gekocht. Hij wilde het verbouwen en er gaan wonen. Hij is er echter al gaan wonen terwijl de procedure om het pand een woonbestemming te geven nog liep. Volgens VVD-fractievoorzitter Inge Klein Gunnewiek wist Van Beek niet dat hij er nog niet mocht wonen. Van een gemeenteraadslid mag echter verwacht worden dat hij de regels kent en er zich ook aan houdt. Nadat de overtreding duidelijk was geworden was volgens Klein Gunnewiek het ook voor Van Beek duidelijk dat hij zijn raadslidmaatschap moest beëindigen. Hij wordt opgevolgd door Tineke van der Linden-Plass.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten