Zanger Erny Green van Joy Division undercover. Foto: Jeroen Bronckers
Zanger Erny Green van Joy Division undercover. Foto: Jeroen Bronckers

'Joy Division: veertig jaar Unknown Pleasures' in de Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - Na uitverkochte shows in Boedapest en Praag komt de (misschien wel) beste Joy Division Tribute band zaterdag 9 februari naar de Koppelkerk in Bredevoort. In 2019 is het veertig jaar geleden dat het legendarische debuutalbum Unknown Pleasures van de Britse band Joy Division verscheen.

Het album Unknown Pleasures wordt gezien als het startschot van de New Wave-beweging in de jaren '80 en beïnvloedde bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division. Joy Division hield op te bestaan voorjaar 1980 na de zelfmoord van zanger Ian Curtis.

Joy Division Undercover
In de periode maart, april en mei gaat de band Joy Division Undercover - na drie jaar - weer uitgebreid toeren. De grotere podia zoals De Melkweg Amsterdam en Het Paard in Den Haag ontvangen de band dit jaar. Tijdens deze tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen. Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen. Met gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green's stem evenaart op griezelige wijze de vocalen van Ian Curtis.
Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) brengt een complete ode. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures komt het tweede deel van de set met even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire.
De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance en een perfecte live sound. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.
Met enige trots meldt de Koppelkerk dat het gastheer is van een try out voor de start van de grote toer van deze band, tevens de enige show in Oost-Nederland. Saillant detail: twee van de bandleden - Ernst Grevink, alias Erny Green, en Gerald Roerdinkveldboom - zijn opgegroeid in Winterswijk.
De band bestaat uit Erny Green, zang; Henk Koorn, gitaar; Edwin Oranje, bas; Thijs Heij, toetsen; Gerald Roerdinkveldboom, drums.
De zaal gaat zaterdag 9 februari om 20.00 uur open. Aanvang concert 20.30 uur. De tickets zijn in voorverkoop voor dertien euro te bestellen via de website www.koppelkerk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant