Afbeelding
Advertorial

Hoe kun je een auto met motorschade verkopen

Algemeen

Soms gebeuren er van die dingen waardoor je weet dat er iets goed mis is. Bijvoorbeeld wanneer je 's nachts wakker wordt en er wezens met grote hoofden rond je bed staan en een infuus bij je aan het inbrengen zijn. Of wanneer het 'check-engine' lampje gaat branden op je dashboard, er rook vanonder je motorkap komt, de wagen een hels kabaal begint te maken en het vermogen van je auto helemaal wegvalt

Een kapotte motor
Wanneer je de ongelukkige bestuurder bent die dit meemaakt, moet je uiteraard je auto direct aan de kant zetten en de wegenwacht bellen. De kans is groot dat je de motor hebt opgeblazen of ten minste serieuze motorschade hebt gereden. Over het algemeen zal de ANWB ook niet veel kunnen doen aan je motor en zullen ze de auto voor je wegtakelen.

Wat er dan precies aan de hand is bij een opgeblazen motor? Dat kan variëren. Anders dan wat de naam doet vermoeden, is de motor niet 'ontploft'. Soms zien we dat één van de kleppen is afgebroken, waardoor gloeiend hete olie uit de motor spuit. Soms zien we gebroken krukassen die het hele motorblok kapot slaan en soms zien we nog andere defecten, maar het effect is steeds hetzelfde: de motor is hevig beschadigd en kan niet meer functioneren.

Kun je een auto met defecte motor laten repareren?
In het meest gunstige geval heb je het niet zo ver laten komen, en valt het mee met de schade aan je motor. Vaak kan de motor dan nog gerepareerd worden. Maar vergis je niet: ook al is er slechts een klein onderdeel versleten, als het zich in het onderste deel van je motor bevindt zal het voor een monteur behoorlijk wat werk zijn om het te repareren. De motor moet dan immers helemaal uit elkaar gehaald worden en opnieuw in elkaar gezet worden. Dit kost veel werkuren en zijn daarom dure grappen!

In de meeste gevallen is reparatie echter helemaal niet meer mogelijk en zal de motor vervangen moeten worden. De goedkoopste motorblokken kosten zo'n 1000 euro, maar een gemiddeld blok kost al gauw 7000 euro of meer om in te bouwen. Dit is vaak meer dan de dagwaarde van een auto en niet zelden wordt zo'n auto dan ook economisch total loss verklaard.

Auto met kapotte motor verkopen aan auto inkoop specialist 
Het feit dat je auto total loss is verklaard hoeft niet te betekenen dat je hem alleen nog kunt slijten aan de sloper. Zulke wagens kunnen namelijk ook nog erg veel opbrengen voor export. In het buitenland zijn de reparatiekosten namelijk een stuk lager dan hier, waardoor kapotte auto's meer waard worden. Tweedehands onderdelen zijn in overvloed beschikbaar en de uurlonen liggen vaak ook wat lager.

Wist je dat auto's die hier total loss zijn verklaard soms nog duizenden euro's kunnen opleveren voor de export? En wist je dat je een auto met (of zonder) motorschade gratis en vrijblijvend kunt laten taxeren bij de auto opkoper die de beste service en de hoogste prijzen biedt van auto's met motorschade?

Het kan dus goed mis zijn, maar je kunt altijd hier je auto met motorschade verkopen voor een goede prijs! Wij nemen ook auto's in met lichte motorschade of met andere defecten. Wanneer je echter ontvoerd wordt door aliens kunnen we je niet helpen…

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant