Patrick Meekes, Bernarda Scharenborg, Geert Beijers, Marco Beckmans, Sandra Meekes, Harrie Garritsen en Gerti van Vree. Op de foto ontbreken Bernadet Putto en Anne Korten. Foto: PR
Patrick Meekes, Bernarda Scharenborg, Geert Beijers, Marco Beckmans, Sandra Meekes, Harrie Garritsen en Gerti van Vree. Op de foto ontbreken Bernadet Putto en Anne Korten. Foto: PR (Foto: )

Kick-off SamenLoop voor Hoop Winterswijk

WINTERSWIJK - In Winterswijk vindt volgend jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli de SamenLoop voor Hoop plaats. Dat is een wandelestafette waarbij lokale teams gedurende 24 uur wandelen. Deze wandelestafette vindt in Nederland al voor de 200ste keer succesvol plaats en wordt nu dus ook in Winterswijk voor de eerste keer gehouden.

Tijdens de 24-uurs-estafette wordt er afwisselend door één of twee personen van een team gewandeld. De deelnemers laten zich sponsoren, om op deze manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de genezing van kanker. Teams kunnen zich nu al aanmelden via Facebook, de website of per mail. Behalve geld inzamelen, is het vooral een evenement waarbij er aandacht is voor de ziekte, en dan vooral om mensen die door de ziekte zijn geveld in het zonnetje te zetten. Het gebeuren levert grote saamhorigheid op, waarbij een lach en een traan samenvallen en waarbij het leven gevierd wordt. Een indrukwekkend moment wordt de kaarsenceremonie 's avonds, om dierbaren te gedenken.

Momenteel wordt helaas één op de drie mensen getroffen door kanker en sterven er zelfs vijf mensen per uur aan deze ziekte. Daarom roepen de organisatoren de Winterswijkse gemeenschap op om mee te doen en zo een bijdrage te leveren aan de genezing van kanker.

Woensdag 31 oktober vindt de kick off van de SamenLoop voor Hoop plaats, tijdens een informatieavond.
Burgemeester Joris Bengevoord en Vic Hulshof zijn ambassadeurs van de SamenLoop voor Hoop Winterswijk. Joris Bengevoord verricht een symbolische handeling om de kick off te markeren.

De informatieavond begint om 19.30 uur in het pand van de Winterswijkse Uitdaging aan de Torenstraat 9 (het voormalige SNS-gebouw). Tijdens deze avond wordt de locatie bekend gemaakt waar de SamenLoop voor zal plaatsvinden. Ook wordt er informatie gegeven over de SamenLoop voor Hoop en het belang hiervan.


www.samenloopvoorhoop.nl/Winterswijk

Facebook: SamenLoop voor Hoop Winterswijk

Meer berichten