Paddenstoelenwandeling op landgoed 't Gossink

WINTERSWIJK - Op zondag 21 oktober organiseert het IVN in samenwerking met de KNNV een wandeling rond landgoed 't Gossink. De deelnemers gaan op zoek naar paddenstoelen. Start is op de Gossinkweg (hoek Vredenseweg), te Winterswijk/Henxel om 14.00 uur. Aan de Gossinkweg kan geparkeerd worden.

Landgoed Gossink is een betrekkelijk jong scholtegoed uit de 18de eeuw. Het is een afwisselend gebied met bossen, weilanden, stukjes heide en prachtige lanen. De Willinkbeek snijdt hier vrij diep in het landschap en heeft een vrij sterk verval. Er broeden ijsvogels en grote gele kwikstaarten. In het parkachtige landschap komen ook wielewaal, appelvink en bosuil voor. Het landgoed, dat in bezit is van Gelders Landschap en Kasteelen, heeft ook een aantal poelen en kleiputten, waarin onder meer de kamsalamander voorkomt.

Het is altijd de vraag welke soorten paddenstoelen er te vinden zijn, zeker gezien de periode met weinig neerslag die er geweest is. De organisatoren hopen onder meer op panter- en parelamaniet, rodekoolzwam, eekhoorntjesbrood of andere boleten, maar ook op een slijmzwam als de heksenboter.

De wandeling is geschikt voor jong en oud, zeker gezien het thema 'paddenstoelen', wat menigeen tot de verbeelding spreekt. De wegen zijn goed begaanbaar, maar goed schoeisel wordt aanbevolen.
Halverwege de wandeling is er een koffie-/theepauze waarvoor een kleine vergoeding gevraagd wordt.

Informatie over de wandeling is te krijgen bij Els van Dijk, tel.06-12361482 of 0543-569691.

Meer berichten