Lezing in Maand van de Geschiedenis

Mathijs Deen. Foto: Merlijn Doomernik
Mathijs Deen. Foto: Merlijn Doomernik

WINTERSWIJK - Oktober is de maand van de geschiedenis. In het kader van 'Geschiedenis, ontdek gisteren, begrijp vandaag!' heeft boekhandel Kramer Mathijs Deen (1962) uitgenodigd. Op donderdag 25 oktober vertelt hij vanaf 20.00 uur in het Doopsgezinde Kerkje over zijn boek 'Over oude wegen', een reis door de geschiedenis van Europa. De entree kost tien euro inclusief koffie of thee en kaarten zijn verkrijgbaar via info@boekhandelkramer.nl of via tel. 0543-512173.

Mathijs Deen is schrijver en radiomaker en maakt documentaires voor VPRO Radio. Hij kan vertellen als geen ander. Zijn verhalenbundel 'Brutus heeft honger' werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs. En in 2013 publiceerde hij het alom geprezen 'De Wadden'. Het boek 'Onder de mensen' verschijnt dit jaar nog in het Duits.

Op donderdag 25 oktober vertelt Mathijs Deen over zijn laatst verschenen boek; over de oude wegen in Europa in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukszoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa. Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het hart van Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. De lezing wordt ondersteund met beelden.
 

Meer berichten