De Wivoc-dames gingen in het eerste thuisduel in de vijfde set ten onder tegen Focus. Foto: PR
De Wivoc-dames gingen in het eerste thuisduel in de vijfde set ten onder tegen Focus. Foto: PR

Skopein Wivoc D1 verliest in spannende strijd

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Skopein Wivoc D1 op het programma. Tegen Focus uit Hoog-Keppel, dat voor de Winterswijkse dames geen onbekend team was door een eerder oefenduel, werd pas in de vijfde set het hoofd buigen: 7-15.

De ziekenboeg van Wivoc stroomde leeg. Alleen Lieke Beusink was nog niet geheel fit en zou eventueel ingezet kunnen worden als libero in het achterveld. In de eerste set ging het mooi gelijk op met Focus. Via 6-6, 11-11, 19-19 en 23-23 bleef het tot aan het eind van de set spannend. Focus maakte in die fase de belangrijkste punten wel af en won met 24-26.
In de tweede set liepen de Winterswijkse dames aanvankelijk achter de feiten aan. Na 7-12 en 17-20 kwam Wivoc boven de 20 punten toch langszij door een fantastische service-serie van Milou van Dam. Via 24-24 kon Skopein Wivoc D1 de set afmaken met 26-24.
De derde set leek een kopie van de tweede set te worden,maar uiteindelijk trok een gelukkig Focus aan het langste eind: 26-28. De vierde set liep het geweldig aan Wivoc-zijde en werd Focus met ruime cijfers opzij gezet (24-11). In de beslissende vijfde set konden de Winterswijkse dames het de gasten echter niet meer moeilijk maken (7-15) en zo ging de zege naar Focus.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten