Maarten Kruisselbrink, zaterdag 13 oktober weer op tv. Foto: Clemens Bielen
Maarten Kruisselbrink, zaterdag 13 oktober weer op tv. Foto: Clemens Bielen

Maarten Kruisselbrink 'schuift aan' bij Koningin Máxima

WINTERSWIJK - Bijna drie jaar speelt de 11-jarige Maarten Kruisselbrink nu trombone. Het is hem met de paplepel ingegoten, maar dat hij drie keer op de televisie zou komen met een interview door Koningin Máxima, had hij nooit durven dromen. Op zaterdagmiddag 17.15 uur is hij al tweemaal te zien geweest in het programma 'Lang Leve de Muziek Show' op NPO Zapp. In deze wervelende scholenshow binden klassen de strijd aan voor een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland.

Door onze verslaggever

Het is allemaal begonnen door muzieklerares Henrike Oonk, die in het kader van het 'Retteketet'-project van de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereeniging (Kon. WOV) de leerlingen van de basisscholen liet kennismaken met muziek. Maarten was meteen enthousiast en koos voor de schuiftrompet. Niet zo verwonderlijk, want vader Erik en zijn opa spelen in verschillende dweilorkesten met dit blaasinstrument. Ook van de kant van moeder Angeline zit er muziek in de familie. Maarten is inmiddels 'doorgeschoven' naar de muziekschool en heeft het A-diploma al op zak.
Muziekscholen worden aangeschreven om kandidaten, die geschikt zijn voor het populaire kinderprogramma te rekruteren. Henrike dacht meteen aan Maarten en zo kwam het balletje aan het rollen.
Er ging nog heel wat aan vooraf, voordat hij uit de 33 kandidaten werd gekozen om met drie andere kinderen het interview te doen. Bandjes met muziek werden opgestuurd, audities gedaan en hij is nog enkele keren naar Amsterdam gereisd, voordat hij in Wassenaar bij de Koningin op bezoek kwam. Dat was trouwens een verrassing: pas op het laatste moment hoorde hij dat Koningin Máxima de interviewster zou zijn. De koningin is erevoorzitter van 'Meer Muziek in de Klas'.
Maarten: "Van binnen dacht ik: leuk, maar ook 'heel cool' en ze was heel aardig."

'Booming'
Nu hij de spits heeft afgebeten staan de social media vol van zijn optreden: Facebook, Instagram, 'De Telegraaf'. In 'Blauw Bloed' en 'Show Nieuws' kwam hij ook al op de televisie voorbij.
In het interview mag hij iets uitleggen over zijn instrument en natuurlijk speelt hij ook een kort stukje. Er was geen script; Maarten doet puur en ongedwongen zijn verhaal en er wordt ook nog samen gelachen! Een ontspannen sfeertje dat de vaart in het programma houdt.

Aan het interview gaat een filmpje met een stoere entree op BMX-fietsen in Wassenaar vooraf. Alles gaan we niet verklappen. Gewoon gaan kijken naar het programma dat door honderdduizenden mensen wordt gevolgd. Zaterdag 13 oktober op NPO Zapp om 17.15 uur is hij voor de derde en laatste keer in het programma te zien.

Meer berichten