Van links naar rechts Ineke en Jan Wilterdink en burgemeester Joris Bengevoord. Foto: Lydia ter Welle
Van links naar rechts Ineke en Jan Wilterdink en burgemeester Joris Bengevoord. Foto: Lydia ter Welle

Koninklijke onderscheiding voor Jan Wilterdink

Algemeen

WINTERSWIJK - Tijdens de algemene ledenvergadering van FC Trias werd de 'normale' agenda even onderbroken, maandagavond 24 september. Voorzitter Jan Wilterdink (53) keek enigszins verbaasd op toen hij - naast burgemeester Joris Bengevoord - zijn vrouw Ineke zag binnenkomen. En: "Heee, daor bunt miene kindere ok", volgde daarna. Ook andere familieleden kwamen binnen en namen plaats om te horen wat de burgemeester had te vertellen. En dat was de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan Jan Wilterdink, als waardering voor ruim 22 jaar inzet voor sportclub Kotten en FC Trias. Wilterdink werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zoals gebruikelijk begon de burgemeester met het voorlezen van de verdiensten: "Jan Wilterdink heeft zich de afgelopen 22 jaar voor de Winterswijkse voetbalsport ingezet als vrijwilliger en bestuurslid van sportclub Kotten, die in 2002 is gefuseerd in FC Trias. Van 1996 tot 2002 was de heer Wilterdink lid van het algemeen bestuur van sportclub Kotten. In deze periode was hij actief bij de sponsoring en PR, vervulde bestuursdiensten bij thuis- en uitwedstrijden en was voorzitter van de werkgroep jeugd. Hij heeft een belangrijke rol vervuld bij de fusie van de voetbalverenigingen, met name bij het samenvoegen van de jeugd voor de toekomstige fusieclub FC Trias. Vanaf 2002 is de heer Wilterdink jeugdvoorzitter en lid van het algemeen bestuur van FC Trias. Vanaf 2009 tot heden is hij voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van FC Trias. Als voorzitter van FC Trias is hij aanspreekpunt voor de Stichting Sport Bataafseweg en van ons, de gemeente Winterswijk. Regelmatig bezoekt hij vergaderingen van de voetbalfederatie Winterswijk en de werkgroep sport van de gemeente Winterswijk. Tevens is hij actief in de PR-commissie van FC Trias, treedt op als gastheer en is medeorganisator van het jaarlijkse Rabo kids cup toernooi. Naast de voetbalactiviteiten is Jan actief bij de organisatie van sociale activiteiten binnen de vereniging. Als aanjager van diverse commissies binnen FC Trias, is hij ook van onschatbare waarde. Een voorbeeld hiervan is het project 'schone was', waarbij mensen met een verstandelijke beperking worden ingezet voor het wassen van de clubkleding. Hij wordt alom gewaardeerd voor zijn waardevolle, constructieve en enthousiaste bijdragen. Vandaag geeft hij het voorzitterschap over aan zijn opvolger Bart Berenschot. Al die verdiensten zijn ook op Noordeinde niet onopgemerkt gebleven. Daarom heeft Koning Willem-Alexander besloten hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau."

Bengevoord speldde vervolgens de versierselen op. Een fraai boeket bloemen overhandigde hij aan Ineke Wilterdink-Maas, met de woorden: "Achter elke drukke en actieve man staat een sterke partner. Daarom voor u dit boeket bloemen." Onder luid applaus van de vergadering volgde een fotosessie. Toen de burgemeester weer vertrok, pakte de zojuist gedecoreerde de microfoon, en kreeg de lachers op zijn hand met de mededeling: "Zo, nu gaan we verder met punt 2 van de agenda, de mededelingen..."

Burgemeester Bengevoord feliciteeert Jan Wilterdink. Foto: Lydia ter Welle
Foto: Lydia ter Welle
Bloemen voor Ineke Wilterdink-Maas. Foto: Lydia ter Welle
De familie van Jan Wilterdink luister met duidelijk plezier. Foto: Lydia ter Welle
Ineke en Jan Wilterdink. Foto: Lydia ter Welle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant