Een winkel van de Kledingbank. Foto: PR
Een winkel van de Kledingbank. Foto: PR

Open Dag jarige Kledingbank

Algemeen

Aantal klanten in vijf jaar ruim verdrievoudigd

WINTERSWIJK - De Kledingbank Winterswijk en omstreken bestond op 8 augustus vijf jaar en blijkt vandaag de dag nog steeds broodnodig. Vorig jaar konden maar liefst 730 mensen worden geholpen, ruim drie keer zoveel als bij de oprichting.

Ter gelegenheid van het eerste bestaanslustrum is er op zaterdag 6 oktober een Open Dag. Iedereen uit Winterswijk en omgeving die een kijkje wil komen nemen is dan tussen 10 en 15 uur welkom in het pand van de Kledingbank aan het Handelscentrum 12 in Winterswijk (naast de Action en de Kringloop).
In 2013 werden de eerste stappen gezet naar de oprichting van de huidige Kledingbank. Doel was mensen uit de regio Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland, die niet (meer) zelf voor kleding konden zorgen te helpen door gratis kleding te verstrekken. Ondanks de economische groei is dat nog steeds hard nodig. Het aantal mensen dat door de Kledingbank is geholpen steeg in de afgelopen jaren van 230 in 2014 naar ruim 730 in 2017.
Na vier jaar pionieren in het gebouw van de oude scholengemeenschap De Driemark aan de Zonnebrink in Winterswijk werd in het najaar van 2017 een mooie nieuwe plek gevonden aan het Handelscentrum 12, waar de Kledingbank haar klanten nog beter kan helpen. De verhuizing werd tevens aangegrepen om een aantal verbeteringen door te voeren, waardoor het voor de ruim 35 vrijwilligers prettiger werken is.
Tijdens de Open Dag kan iedereen ervaren hoe de Kledingbank werkt. Er worden rondleidingen en presentaties gegeven, zodat men zelf kan zien waar de kleding wordt binnengebracht en hoe die vervolgens wordt gesorteerd. Ook kan een kijkje worden genomen in de fraai ingerichte winkels voor kinderen en volwassenen. Naast het uitgebreide kledingaanbod in de winkels biedt de Kledingbank ook schoenen, beddengoed, handdoeken en keukentextiel aan. Tijdens de Open Dag is er een verloting met leuke prijzen en is er voor de kinderen een springkussen aanwezig. Dit alles uiteraard onder het genot van een kop koffie of thee en (Somalische) hapjes van Ayaan.
Meer informatie over de Kledingbank op de website.

www.kledingbankwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant