Reünie Schaersvoorde met symposium, expositie, bedrijven en afterparty

Algemeen

AALTEN - Het eerste weekend van oktober staan de vrijdag en zaterdag in het teken van het symposium Perspectief in de Achterhoek en de reünie ter gelegenheid van Schaersvoorde 25 jaar. Een weekend dat wordt afgesloten met de Afterparty op de Markt in Aalten.

Vrijdag 5 oktober van 10.00 tot 19.00 uur is het symposium en het omlijstende programma. Het symposium op het Stationsplein, toegankelijk voor iedereen die zich heeft aangemeld, wordt opgebouwd rond vier onderwerpen: 'De keerzijde van de vooruitgang'; 'Gezond van lichaam en geest'; 'De Achterhoek centraal in Europa' en 'Techniek en innovatie in de Achterhoek'. Parallel hieraan en toegankelijk voor iedereen, dus ook zonder aanmelden, is de expositie van oude schoolfoto's en de stands van bedrijven, die laten zien welke uitdagende functies er in het bedrijfsleven zijn en nog gaan komen. Het symposium draait er om, om samen met leerlingen, oud-leerlingen, het bedrijfsleven en de overheid te verkennen, wat de Achterhoek te doen staat.
Enkele exposanten bij het symposium zijn de Smarthub Achterhoek-bus; de plek waar jonge talenten uit heel Nederland een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie vindt, Solar Team Twente met hun solar-racewagen. En Holaras maakt een proeftuin waarbij techniek en automatisering in relatie tot landbouw centraal staan.

Zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is de dag van de reünie waarvoor oud-leerlingen zich nog steeds kunnen opgeven, met ook weer de vrij toegankelijke expositie en de stands van bedrijven. Voor de reünisten een dag om de locaties te bezoeken, oud-klasgenoten en -leraren weer te ontmoeten, met verder een leuk programma en de mogelijkheid om de verschillende stands te bezoeken. Ter gelegenheid van 25 jaar Schaersvoorde is ook een jubileumboek uitgebracht dat te koop is op de reünie en het symposium. Daarna kan het besteld worden bij uitgever Westerlaan in Lichtenvoorde. De dag wordt afgesloten met een Afterparty op de Markt met eten, drinken en live-muziek. Deze Afterparty is vrij toegankelijk voor iedereen.
Voor de reünie en het symposium is opgave noodzakelijk, via de website van Schaersvoorde.


www.schaersvoorde.nl/jubileum

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant