Erna ten Haken voor haar winkel, die per half oktober sluit. Foto: Lydia ter Welle
Erna ten Haken voor haar winkel, die per half oktober sluit. Foto: Lydia ter Welle

Erna ten Haken stopt met Marotte

Algemeen

'Deze week start 'laatste ronde' van de uitverkoop'

WINTERSWIJK – Erna ten Haken stopt met haar winkel Marotte aan de Ratumsestraat. De eigenaresse van de winkel 'voor de mooi gedekte tafel en alles voor lekker kokkerellen', nu 69 jaar, vindt het mooi geweest. De opheffingsuitverkoop gaat de laatste ronde in, en ook het winkelinterieur is te koop voor de liefhebber. Vanaf half oktober is Marotte gesloten.

"Het is een prachtig vak", zegt Erna ten Haken, "maar het kost wel heel veel tijd. Het is niet alleen een kwestie van de winkel runnen, maar buiten de winkeltijden heb je ook nog de inkoop, de beurzen, de boekhouding."

Het is 28 jaar geleden, dat Erna ten Haken begon met haar winkel. Omdat ze liefhebber is van een mooi gedekte tafel en goed keukenaccessoires om lekker te kunnen kokkerellen, maar vooral ook omdat uit haar marktoriëntatie bleek dat er behoefte aan een dergelijke winkel bestond. "Je had toen nog net Hesselink in de Gasthuisstraat, maar die stond op punt van sluiten. Er was markt voor mooi serviesgoed en kwalitatief goede pannen en potten en keukenaccessoires", zegt ze. Ze heeft genoten, de afgelopen jaren, van goede contacten, met de klanten maar ook met leveranciers. "Ik heb bij verschillende leveranciers 'in de keuken' mogen kijken. Dat vond ik heel erg leuk."

Nu komt er dus een einde aan Marotte. Erna ten Haken gaat - hoe moeilijk en emotioneel de beslissing om te stoppen ook is geweest - genieten van haar vrije tijd. De winkel aan de Ratumsestraat krijgt een andere huurder. Tot half oktober kan iedereen nog terecht bij Marotte, voor de laatste mooie spullen met flinke kortingen, én voor het winkelinterieur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant