Opleiding tot IVN-gids

Algemeen

REGIO - In januari zal de afdeling IVN Oost-Achterhoek voor de vijfde keer starten met de
IVN Natuur Gidsen Opleiding (NGO). De cursus is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de prachtige natuur van de Oost-Achterhoek en daar als IVN-gids aan de slag willen gaan.

Tijdens de cursus krijgen de gidsen in opleiding uitleg over de flora en fauna van ons gebied. Ook milieutechnische aspecten en cultuurhistorische ontwikkelingen komen aan de orde. Daarnaast is het enthousiast overbrengen van de opgedane kennis onderdeel van de opleiding.

Om deel te kunnen nemen worden er geen specifieke vaardigheden gevraagd. Het is juist de bedoeling van deze IVN cursus om te werken aan biologische kennis, overbrengen van informatie, omgaan met een groep.

De cursus duurt van januari 2019 tot juli 2020. Men dient uit te gaan van een gemiddelde belasting van vier tot zes uur per week: 25 theorielessen om de andere week op dinsdagavond in de Kruidentuin in Eibergen en 25 praktijklessen ook om de andere week in de natuur (dit in dezelfde week als de theorie les) op de zaterdagochtend. Verder zijn er nog een aantal opdrachten, zowel individueel als in groepsverband, gedurende de cursus.

Wie meer wil weten over de opleiding of zich wil aanmelden voor de informatieochtend op zaterdag 3 november dan kan men contact opnemen, dit graag voor 15 oktober, via ivn-oostachterhoek@ziggo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant