WUh zegt ook: Kom der bi-j

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook binnen het WUh gebouw is er in de komende weken volop aandacht voor het project 'Kom der bi-j'. Er zijn activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Een aantal van deze activiteiten is wekelijks, er zijn er ook een aantal die speciaal voor dit project in georganiseerd worden. Bij alle activiteiten staat het elkaar ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen centraal.

Op de maandag 1 oktober vanaf 14.00 uur kan er in het WUh geschilderd worden. Iedereen brengt zijn eigen werk mee. Men schildert samen. Samen wordt er ook naar gekeken wat anders of beter zou kunnen. Een ieder kan gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

Dinsdag 2 oktober vanaf 14.00 uur is er de fotoclub. Deelnemers verzamelen zich in het WUh gebouw, drinken gezamenlijk een kopje koffie en of thee, daarna gaat men samen aan de slag. Dit kan dan buiten, maar ook binnen zijn. Dit bepaalt de groep zelf. Een gerenommeerde fotograaf begeleidt het geheel.

Dinsdagavond vanaf 19.30 uur is er in het WUh gebouw de koffietafel van het Vriendschapsnet. Ben je op zoek naar nieuwe vrienden/contacten in de buurt van Winterswijk en ben je tussen de 40 en 60 jaar, kom dan binnenlopen om op een ongedwongen manier met elkaar kennis te maken. Het Vriendschapsnet organiseert allerlei activiteiten zoals ook fiets- en wandeltochten, een bbq, samen gaat men naar evenementen van allerlei aard ook organiseert men diverse interessante workshops enz enz. Voor nadere info kan men terecht bij vriendschapsnet@gmail.com.

Woensdagochtend van 11.30 tot 12.30 uur is het Genieten met maatjes. Samen met je maatje maatjesharing halen op de markt en opeten bij het WUh.

Elke donderdag dus ook de vierde oktober is er de fietsclub 'Trap um rond'. Men verzamelt zich om 13.30 uur in het WUh. Samen wordt de route bepaald. Na een twee uur gefietst te hebben keert men terug naar het WUh, onder het genot van een drankje wordt er dan nog wat nagepraat..

Ook is er elke donderdagmiddag vanaf 14.00 uur de handwerkclub. Naast handwerken doet men af en toe een spelletje. Het ontmoeten en samen bezig zijn staat hier centraal.

Zaterdag de zesde oktober is vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur een speciale activiteit waarbij wederom het WUh gebouw centraal staat. Vanaf 10.00 uur is het koffiedrinken, aansluitend vertrekt men naar de corso dahlia bloemenvelden om dahlia's te plukken. Rond 12.30 uur wordt er geluncht in het WUh gebouw. Vanaf ongeveer 14.00 uur is er dan een bloemschik activiteit waar dan van de geplukte bloemen bloemstukjes worden gemaakt. Deze worden dan gemaakt voor iemand die men dit graag wil geven passende bij de Kom der bi-j, week tegen de eenzaamheid. Men bepaalt zelf aan wie men het bloemstuk schenkt. Materialen voor deze dag worden gesponsord door Stichting Aktief, Janfleur en de Hema.

Voor nadere informatie over al deze activiteiten kan men terecht bij het Vrijwilligerspunt, Torenstraaat 9. Telefoonnummer 0543 200026. E-mail: info@vpwinterswijk.nl. Ook kan men gewoon even binnen komen lopen. 's Ochtends van maandag tm donderdag van 09.00 tot 12.00 is er een inloopspreekuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant