De oude basisschool De Vlier. Foto: PR
De oude basisschool De Vlier. Foto: PR

Vijftig jaar De Vlier: feestweek en reünie

Algemeen

WINTERSWIJK - Dit schooljaar jaar bestaat basisschool De Vlier 50 jaar. Uiteraard mag dit niet onopgemerkt voorbij gaan. In de week van 8 tot en met 13 oktober wordt dit jubileum groots gevierd. Voor de leerlingen en ouders zijn er allerlei activiteiten rondom het thema 'De school van vroeger' met een optreden van de leerlingen voor hun ouders op donderdag 11 oktober onder leiding van het Scapinotheater. Voor de oud-leerlingen, oud-leerkrachten, OV-leden en MR-leden is er een reünie op zaterdag 13 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Vlier. Iedereen die op wat voor manier dan ook bij de school betrokken is of was, is van harte welkom. Er is een fototentoonstelling en natuurlijk een hapje en een drankje. Aanmelden is mogelijk op info@devlier.skbg.nl.

Op 1 augustus 1968 werd op de plek aan de Vredenseweg waar nu Daltonschool De Vlier staat, de toenmalige kleuterschool geopend. Al snel daarna werd daar op hetzelfde terrein een lagere school met vier klassen gebouwd. In de jaren die volgden groeide de school en kwamen er nog twee lokalen bij. In 1987 werden kleuterschool en lagere school samengevoegd tot Basisschool De Vlier. Alle leerlingen van vier tot twaalf jaar kwamen voorgoed onder één dak. Hierdoor werd er aan het bestaande gebouw een aanbouw gerealiseerd. Er kwamen drie lokalen en een gymlokaal bij. Het werd een school waarin jarenlang erg prettig geleerd en gespeeld kon worden. In eerst instantie was Andries ter Schure 'hoofd' van Katholieke Basisschool De Vlier, toen in '87 de bassischool een feit was werd hij directeur.

Zo'n twintig jaar later in 2016 was het schoolgebouw dusdanig verouderd dat er besloten werd over te gaan tot nieuwbouw. Sinds januari 2017 zitten de leerlingen en de leerkrachten in een prachtig nieuw gebouw aan de Vlierstraat. Het is gebouwd op de toekomst; met acht lokalen, ruime leerpleinen, flexibele wanden en zeer veel mogelijkheden. Ook de twee- en driejarigen hebben er een plaats gekregen in peuterzaal Het Klaverblad. Op dit moment werkt het team van de Vlier er met acht groepen en ongeveer vijftien leerkrachten, een onderwijsassistent en een remedial teacher onder leiding van directeur Han van Soldt.
Het nieuwe buitenterrein is inmiddels ook schitterend aangelegd met een outdoorfitness- annex klimtoestel, een kabelbaan en diverse picknicktafels. Voldoende redenen om de op 13 oktober een bezoek te brengen aan de reünie!

De nieuwe basisschool De Vlier. Foto: Lydia ter Welle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant