Het duurzame insectenhotel. Foto: PR
Het duurzame insectenhotel. Foto: PR

Grijsen maakt uniek en duurzaam insectenhotel van afvalhout

Algemeen

Ruimte voor beestjes in de openbare ruimte

WINTERSWIJK - Grijsen park & straatdesign heeft een uniek en duurzaam insectenhotel van afvalhout ontworpen. Het insectenhotel is voor het eerst te zien tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte, 26 & 27 september in de Jaarbeurs Utrecht bij Grijsen.

Het gaat al lange tijd niet goed met de bijen, kevers, vlinders en andere insecten. Beestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. En die steeds meer verdwijnen. Om de afname van de
insectenpopulatie tegen te gaan, is het belangrijk om insecten de ruimte te geven. En dat doet
Grijsen met haar duurzame insectenhotel.

Grijsen is één van de grootste spelers op de markt van straatmeubilair. ''Wij maken de openbare ruimte al bijna dertig jaar fraaier met onze afvalbakken en banken'', geeft Maikel te Nijenhuis, Teamleider Verkoop & Marketing bij Grijsen park & straatdesign aan. ''Deze buitenruimte is niet alleen de plek waar mensen prettig kunnen verblijven, dit is ook de plek waar insecten moeten kunnen voortbestaan. Dit is mede de grondslag geweest voor ons insectenhotel'', geeft Maikel aan.
Een insectenhotel dat volgens de gedachte van de circulaire economie is gemaakt, waarbij Grijsen steeds zoekt naar restwaarde van haar producten en een nuttige toepassing van haar afval. ''In het insectenhotel krijgt ons afvalhout een nuttige toepassing als nest- en rustkamer voor insecten."

Verantwoorde arbeid
Bij de ontwikkeling van het insectenhotel is niet alleen gekeken naar een duurzame invulling van afvalhout, maar ook naar verantwoorde arbeid. Zo wordt het insectenhotel gemaakt in
samenwerking met een lokale, sociale werkplaatsvoorziening en zo helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee aan het voortbestaan van de insecten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant