Nederlagen voor WSG

WINTERSWIJK - WSG 1 debuteerde in de landelijke tweede klasse met een thuiswedstrijd tegen Groninger Combinatie 2. Omdat de gasten enkele invallers hadden, leken er op papier kansen voor de thuisclub. Sommige spelers waren echter nog niet scherp en liepen tegen een niet verwachte nederlaag aan.

Tom Officier opende de score. In een Siciliaan wist hij één van de noordelijke toptalenten te verslaan. Captain Gerard Harbers wikkelde af naar een eindspel dat er licht voordelig voor hem uitzag, maar hij liet een stuk opsluiten. Christian Völker had zich zijn debuut ook anders voorgesteld. Een onoplettendheid deed hem in een verloren eindspel belanden. Reinhard Funke zag ook iets over het hoofd en kwam eveneens terecht in een verloren eindspel. Jochem Mullink onderstreepte zijn goede vorm door aan het eerste bord een lastige Koningsindische partij tot een goed einde te brengen, al leek zijn koning aan aanvankelijk wel erg op de tocht te staan. Er waren nog drie partijen bezig, maar bij een 2-3 tussenstand zat een matchpunt er niet meer in. Khaled Darwisch hield een eindspel met minuspion nog knap remise. Klaudio Kolakovic bereikte nog wel een toreneindspel met pluspion, maar te winnen was het niet. Arjan van Lith speelde een zee ingewikkelde partij, waarin hij de stukken zo ongelukkig neer moest zetten dat hij een stuk moest inboeten. Dat was de inleiding voor de nederlaag (3-5).

WSG 2 gaat het als debutant in de derde klasse dit seizoen moeilijk krijgen. Dat bleek ook tegen Zevenaar (1-7). Tot 16.00 uur hield de thuisclub stand, maar daarna vielen de punten langzaam maar zeker. Alleen Emma de Vries (knappe remise aan eerste bord) en Hennie Meijer kwamen met een halfje op het scorebord terecht. Invaller Oscar Wamelink en Marcel Krosenbrink hadden tussendoor nog wel kansen op meer, maar ook zij zagen het tij keren tijdens de partij. Met 1-7 viel de nederlaag misschien wat groot uit, maar het is wel duidelijk dat het voor de promovendus moeizaam sprokkelen gaat worden dit seizoen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten