Jonge kinderen tonen hun kalf op de Fokveedag. Foto: PR
Jonge kinderen tonen hun kalf op de Fokveedag. Foto: PR

Eindelijk weer kalfjes op fokveedag Oost-Gelderland

REGIO - Op zaterdag 22 september komen de mooiste rood en zwartbonte koeien uit Achterhoek en Liemers naar Eibergen. Dat gebeurt al jaren op de vierde zaterdag in september. Maar dit jaar zijn er niet alleen koeien. Ook zullen kinderen hun mooiste kalfjes showen.

Sinds 2000 is een groot aantal fokveedagen opgeheven, of opgegaan in een groter gebied. De kalfjes waren sindsdien op de fokveedag Oost- Gelderland niet meer aanwezig. Maar gelukkig is het tij gekeerd en komen er op de keuring van 2018 maar liefst negentien kalfjes op het terrein De Nieuwe Maat in Eibergen. De begeleiders van deze kalveren zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Juist deze jeugd is belangrijk voor de instandhouding van de fokveedag.

Naast de negentien kalveren worden er ook ruim honderd koeien verwacht op De Nieuwe Maat.

Er wordt gestreden om de titel mooiste koe van Oost-Gelderland, en om de titel beste bedrijfsgroep. Nieuw dit jaar is het onderdeel vaarzenjackpot. Welke veehouder had in december 2017 de beste vooruitziende blik en heeft toen zijn beste, nog niet gekalfde, vaars aangemeld voor de keuring. Voor hem of haar ligt een goed gevulde envelop klaar!

Aanvang keuring 9.45 uur. Keuring van de kalfjes start om 10.30 uur. De Fokveedag vindt plaats op De Nieuwe Maat in Eibergen.

Meer berichten