Themabijeenkomst voor naasten van mensen met depressie

ACHTERHOEK - Op dinsdagavond 9 oktober organiseert VIT-hulp bij mantelzorg een themabijeenkomst bij De Mattelier in Groenlo over het omgaan met een depressie bij je naaste. Deze avond is gratis toegankelijk voor alle mensen in de regio die een naaste (partner, ouder, vriend, familielid) hebben met een depressie en begint om 19.30 uur.

Van naasten van iemand met een depressie wordt vaak veel geduld, begrip en tact gevraagd. Evenals ziekte-inzicht en het kunnen aangeven van de eigen grenzen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Wat is belangrijk om te (blijven) doen en wat moet je zien te vermijden? Tijdens deze avond zal Henriëtte Doornenbal, preventiefunctionaris GGNet Oost Achterhoek, informatie, tips en handvatten geven voor het omgaan met je naaste met een depressie. Ook is er ruimte voor uitwisselen van ervaringen. Het is mogelijk om na afloop voor een vervolgavond aan te melden.

Wie meer wil weten over deze bijeenkomst of wie zich wil aanmelden, kan kan telefonisch contact zoeken met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur via 0544-82 00 00 of mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. De koffie en thee wordt aangeboden.

Meer berichten