Foto: Bernhard Harfsterkamp
Foto: Bernhard Harfsterkamp

Brandweer Winterswijk zoekt nieuwe collega's

Informatiemiddag op zondag 23 september

WINTERSWIJK - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit mensen die naast hun baan parttime voor de brandweer werken en om op sterkte te blijven zijn er continue nieuwe mensen nodig. De brandweer van Winterswijk kan nieuwe mensen gebruiken.

Voor iedereen tussen de 18 en 50 jaar die wel van een uitdaging houdt en die affiniteit heeft met teamwork, en wie binnen ongeveer tien minuten na alarmering op de kazerne kan zijn en en ook rijbewijs B heeft (C is een pre), kan zich melden bij de Brandweer Winterswijk. Wie overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of voor wie in ploegendienst werkt), dan is een nieuwe uitdaging bij de brandweer ook mogelijk. Ook die kandidaten zijn van harte welkom.

Op zondagmiddag 23 september is er een informatie- en wervingsmiddag bij de brandweerpost aan het Europark 16 in Winterswijk. Belangstellenden zijn vanaf 13:00 uur ontvangen. Vervolgens is er een korte introductie en is er alle tijd om vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen.

Betaalde uitdaging
De brandweer-parttimer ontvangt voor de uren die hij of zij zich inzet voor scholing, oefeningen en uitrukken een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.
De brandweermensen van Winterswijk combineren hun dagelijkse werk met het werk voor de brandweer. In geval van een melding komen zij naar de post om uit te rukken naar en hulpverlening of een brand.

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pre dat iemand die in loondienst is, toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. Brandweer Winterswijk gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever om dit te realiseren.
Is er iemand die ook aan het profiel voldoet, niet in directe omgeving van het Europark in Winterswijk woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 23 september.
De wervings- en informatiemiddag op zondag 23 september duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om naar de informatiemiddag te komen, kunnen zich melden via postwinterswijk@vnog.nl voor een andere afspraak.


www.brandweer-winterswijk.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten