Dansschool wordt huisartsenpraktijk

WINTERSWIJK - De voormalige dansschool Meijler, aan de Korenstraat 9 in Winterswijk, krijgt een nieuwe bestemming. Het gebouw, waar menig Winterswijker de eerste danspasjes heeft geleerd, zal worden getransformeerd tot huisartsenpraktijk.

Huisarts Sarah van Noort is blij dat zij haar praktijk op deze plek kan vestigen: ''Het is een pand met een geschiedenis, er zullen veel mensen zijn die fijne herinneringen aan deze locatie hebben.''
Haar praktijk is nu gevestigd aan de Wilhelminastraat, maar kampt daar met gebrek aan ruimte en parkeergelegenheid. ''In de nieuwe praktijk is er bijvoorbeeld ruimte voor huisarts ondersteunende disciplines en zal er parkeergelegenheid bij de praktijk gecreëerd kunnen worden. Het blijft een solopraktijk maar met meer ruimte'', zegt dokter Van Noort.
De vergunning is verstrekt en de verbouwing van de voormalige dansschool tot huisartsenpraktijk zal de komende maanden in volle gang zijn. De bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Bussman onder toeziend oog van Juul Pierik en in samenwerking met Freriks Installatietechniek.
''Het is een drukke, spannende maar ook een ontzettend leuke tijd'', aldus de nieuwe eigenaresse van het pand. Aannemersbedrijf Bussman hoopt voor het eind van het jaar klaar te zijn, zodat de praktijk in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar in gebruik genomen kan worden.

Meer berichten