Volop belangstelling voor de Fietsvierdaagse, die ook geschikt is voor scootmobiel, handbike en duofiets. Foto: PR
Volop belangstelling voor de Fietsvierdaagse, die ook geschikt is voor scootmobiel, handbike en duofiets. Foto: PR

PeGeWe Fietsvierdaagse ook voor scootmobiel, handbike en duofiets

WINTERSWIJK - Van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli wordt de PeGeWe fietsvierdaagse gehouden. Een editie met een feestelijk tintje, want het is de veertigste keer dat er fietstochten voor het goede doel worden georganiseerd.

Al enkele jaren kent de fietsvierdaagse routes, die geschikt zijn voor scootmobiel. Dit jaar is er op woensdag, donderdag en vrijdag ook een route, speciaal geschikt voor rolstoel- en duofiets.
Deelnemers kunnen elke dag een route kopen, of een routeboekje met alle routes bij elkaar. Ter gelegenheid van deze jubileumeditie zijn de 'gewone' routes wat langer dan gebruikelijk: 20, 35 of 50 kilometer.
Op dinsdag gaan de routes richting Meddo; op woensdag richting Henxel, Ratum en Vreden. Donderdag leiden de routes naar Corle, Miste en Aalten. Vrijdag is 'LTO-dag'; deze tocht wordt georganiseerd in samenwerking met LTO-Noord. Vertrekpunt is ook dan Den Angang. De pauzeplek is niet-alledaags: Buffelhof Kragerman in Barlo (D).

Fotoactie
Er is een ludieke foto-actie opgezet, waarmee deelnemers een prijs kunnen winnen. De uitleg hierover wordt in Den Angang gegeven. "Neem vooral je mobieltje mee," aldus de organisatie. Met die fotoactie kan een leuke prijs gewonnen worden. Overigens maken alle betalende deelnemers dagelijks kans op een 'smakelijke' prijs. Alsof dat nog niet genoeg is, is er voor deelnemers die vier dagen meefietsen en aan het eind hun volledig ingevulde en afgestempelde kaart inleveren, ook nog een prijs te winnen.

Opbrengst geheel voor goede doelen
Meedoen met de PeGeWe fietsvierdaagse kost 4,00 euro per dag of 14,00 euro voor een boekje met alle routes. Kinderen tot en met 15 jaar betalen de helft.
Als altijd is de opbrengst geheel bestemd voor goede doelen. Dit jaar zijn dat RTV Slingeland; de Winterswijkse Speeltuin Federatie en Township Mamelodi Muziekschool Pretoria, een project van oud-Winterswijkers Gerben Grooten en zijn vrouw Mieke, die werkzaam zijn in de sloppenwijk Mamelodi en daar graag muziekonderwijs willen realiseren voor de allerarmste kinderen.
Het vertrekpunt van de PeGeWe fietsvierdaagse is Inloopcentrum Den Angang, Markt 46 in Winterswijk.
Starten kan vanaf 9.00 uur; de stempelposten zijn bemand tot 15.00 uur en Den Angang is geopend tot 17.00 uur. Wie niet mee fietst maar de goede doelen toch wil steunen is hier welkom voor een kopje koffie. Ook de opbrengst daarvan gaat naar de goede doelen.

Meer berichten