Alzheimer Café op bezoek bij Pronsweide

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in voor de regio op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Ditmaal wordt een bezoek gebracht aan het dagcentrum van de Pronsweide in Winterswijk.

Op deze avond is men welkom om een kijkje te nemen in het dagcentrum van Pronsweide. Iedereen kan zien wat een dagcentrum kan bieden aan mensen met dementie. Een dagcentrum als in de Pronsweide verzorgt vijf dagen in de week opvang. Ook wie zelfstandig woont, maar wel ondersteuning nodig heeft, kan één of meerdere dagen per week naar het dagcentrum komen. De groepsgewijze ondersteuning is gericht op het vergroten of behouden van de zelfstandigheid, het stimuleren van sociale contacten en het ondersteunen van de mantelzorgers. Op deze avond laat Pronsweide zien wat zij voor mensen met dementie kunnen betekenen en hoe men hiervoor in aanmerking komt.
De bijeenkomst is op woensdag 25 juli bij de Pronsweide, Morgenzonweg 29 in Winterswijk. Bezoekers van het Alzheimer Café worden opgevangen door de vrijwilligers van het Alzheimercafé tussen 19.30 en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
Meer informatie is te verkrijgbaar via www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of tel. 06-13514411.

Meer berichten