Vlak voor vertrek, vorig jaar in Gendringen. Foto: Sportfoto.nl
Vlak voor vertrek, vorig jaar in Gendringen. Foto: Sportfoto.nl Foto: SPORTFOTO PHOTOAGENCY

Groenlo prachtige startplek voor Ronde van de Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - De start van de Ronde van de Achterhoek op zondag 19 augustus is onderdeel van een mooi wielerprogramma. Want als de klassieker om 13.00 uur van start gaat, op het moment dat het startschot in Groenlo klinkt, is het ter plekke nog lang niet gedaan. Groenlo staat diezelfde dag namelijk ook in het teken van de Verse Bakker.nl Dwars Deur Grolle, een wielercriterium. Met ook nog eens een doorkomst van de Ronde van de Achterhoek, is het feest compleet.

Vanaf circa 10.00 uur is er in Groenlo al heel wat reuring, als de eerste ploegen voor de Ronde van de Achterhoek zich melden. Zo'n 25 teams gaan met elkaar de strijd aan en zij maken zich in het rennerskwartier klaar voor de koers. Een leuk moment voor het publiek om eens te kijken wat er toch allemaal komt kijken bij een grote wielerwedstrijd. En wie vervolgens nog niet weet wie de renners precies zijn, wordt op z'n wenken bediend. Vanaf 12.00 uur is namelijk de ploegenpresentatie op de Markt. Daarbij worden de teams en renners door speaker Harry Middeljans één voor één voorgesteld aan het publiek. Natuurlijk zijn onder hen ook heel wat Achterhoekse wielerhelden te zien.

Om 13.00 uur klinkt dan echt het startschot van de Ronde van de Achterhoek en gaan de renners onderling uitmaken wie de opvolger wordt van de winnaar in 2017, Wim Kleiman van het Achterhoekse Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Niet getreurd, want voor je het weet zijn ze weer terug. Het peloton rijdt namelijk eerst een plaatselijke ronde. Vervolgens zal de wedstrijdkaravaan ook rond 14.00 uur nog een keer door Groenlo passeren.
Het peloton zet vervolgens koers naar finishplaats Gendringen, maar dat wil niet zeggen dat het daarmee in Groenlo gedaan is. Om 14.30 uur wordt namelijk het wielercriterium voor Amateurs en Sportklasse renners verreden in de Verse Bakker.nl Dwars Deur Grolle. Als die wedstrijd achter de rug is, staat om 16.30 uur een wedstrijd gepland voor de Funklasse. Dat is een koers die open staat voor recreanten. Wie dus eens wil weten hoe het nu voelt om een renner te zijn in een koers als de Ronde van de Achterhoek, moet die kans dan ook zeker niet laten lopen.
Nog niet genoeg aan het wielerprogramma? Dan kan men zich in Groenlo ook rond het parcours meer dan goed vermaken. Dwars Deur Grolle is immers niet voor niets een kermiskoers. Er is namelijk ook kermis en de start- en finishlocatie van de koersen zijn naast dat terrein. Cafés en restaurants zijn er ook volop in Groenlo en ook zij zijn geopend. Met ook nog live muziek en andere activiteiten, kan het niet anders dan een mooie dag worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant