Koning Daan viert zijn koningsschap. Foto: Jantine ten Dolle
Koning Daan viert zijn koningsschap. Foto: Jantine ten Dolle (Foto: )

HHD heeft eindelijk weer een koning

HUPPEL/HENXEL - Daan ten Barge is de nieuwe koning van buurtvereniging Huppel-Henxel-Dorpbuurt (HHD) en daarmee is hij de eerste koning sinds 2013. De afgelopen jaren had HHD steeds een koningin. Daan volgt het koningspaar Gonnie Lievers en Geert Bruins op.

Het feest begon vrijdag bij school 't Waliën. Na het welkomstwoord stapte iedereen op de wagens om naar de stopplaats te gaan bij Wim en Anneke Samberg. Dit was een bijzondere gebeurtenis voor Wim en Anneke daar zij op deze dag veertig jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Bij de stopplaats was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen wat te drinken. Precies op tijd vertrokken wij richting de tent bij school. In de tent werden ondertussen de prijzen uitgereikt voor de grote en kleine wagens. Bij de schoolkinderen ging de eerste prijs naar de wagen 'Spookhuis' van Timothy, Dion, Stijn, Yara en Tyra. Bij de grote wagens ging de eerste prijs naar de Walibies met het thema Ballonvaren.

Nadat alle prijzen waren uitgedeeld, waren voor de kinderen spelletjes op het schoolplein en voor de volwassenen op het terrein.
Om 15.00 uur was voor de vierde keer het jeugdkoningschieten voor kinderen van het voortgezet onderwijs tot 18 jaar. Nynke van Dam schoot met het 160ste schot het laatste stuk van de vogel eraf en werd in de tent gehuldigd. Marit Damkot overhandigde haar hier de sjerp die zij vorig jaar gewonnen had met het jeugdkoningschieten. 's Avonds was de playbackshow onder de titel: Playback je mee met HHD. Tien optredens werden er geplaybackt, allemaal hilarisch. Het feest werd met Free Line voortgezet. Zaterdagmorgen vertrok de optocht om het koningspaar Gonnie Lievers en Geert Bruins uit te halen aan de Gossinkweg 4. Ook hier was alles mooi aangekleed en was voor iedereen koffie en thee met wat lekkers en daarna nog wat te drinken.
In een lange stoet ging iedereen naar de tent en daar was voor iedereen koffie/thee met een broodje en daarna begon het koningsschieten. Dit jaar deden er dertien deelnemers mee. Na 76 schoten viel de vogel eraf en werd Daan ten Barge de nieuwe koning. In de tent wisselden de versierselen van het oude koningspaar naar de nieuwe koning. Daan was nog steeds wat overrompeld, maar stond zeker te genieten van het feestje voor hem op het podium.

De rest van de middag waren er diverse spelletjes met om 17.00 uur een verloting. De jeugdcommissie had het Bubbelspel bedacht en hier werd door de jeugd enthousiast aan meegedaan onder aanmoediging van vele ouders. 's Avonds was het een groot feest in de tent met muziek van Millennium. Hier werden ook nog de prijzen van de beste schutters van het vogelschieten overhandigd door voorzitter Hans Honderslo.

Meer berichten