De Graafschap speelt op sportpark Jaspers tegen FC Groningen

WINTERSWIJK – De Graafschap speelt dinsdag 24 juli op sportpark Jaspers, het onderkomen van zondageersteklasser FC Winterswijk, een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De aanvang van dit duel is om 19.00 uur.

Deze wedstrijd wordt op sportpark Jaspers afgewerkt omdat dit voor beide teams een prima locatie is. "Twee jaar geleden heeft De Graafschap op Jaspers een oefenwedstrijd tegen FC Winterswijk gespeeld'', aldus Eric Redeker, die namens FC Winterswijk de contacten met profclubs onderhoudt. ''Dat is De Graafschap toen heel goed bevallen. En wij zijn een convenantpartner van De Graafschap. FC Groningen zocht een locatie voor deze oefenwedstrijd en kwam uiteindelijk bij FC Winterswijk terecht.''
Het duel De Graafschap-FC Groningen wordt niet op het hoofdveld van sportpark Jaspers gespeeld, maar op veld vijf, het natuurgrasveld achter het hoofdveld en naast het clubhuis. "FC Groningen wil graag op natuurgras voetballen, omdat het in de competitie ook veel op die ondergrond speelt. Dat geldt ook voor De Graafschap, dat wel tegen DZC'68 op kunstgras speelt", aldus Redeker die aangeeft dat veld vijf van sportpark Jaspers op dinsdag 24 juli uitstekend bespeelbaar zal zijn. "Dat veld wordt relatief weinig gebruikt, het wordt ook nog doorgezaaid en gewalst en daarna besproeid."

De toeschouwers die op het duel afkomen, zullen moeten staan. "We hadden deze wedstrijd liever op het hoofdveld laten spelen vanwege de tribunes, maar het is een wens van beide partijen om op natuurgras te spelen", aldus Redeker.
De Graafschap en FC Groningen treden dinsdag 24 juli op sportpark Jaspers op volle oorlogssterkte aan. "Het is voor beide clubs een serieuze testcase, dus ze komen met de volledige selectie", aldus Redeker. "Voor De Graafschap is het bovendien de eerste oefenwedstrijd tegen een betaalde club. Tot die tijd hebben ze alleen maar tegen amateurclubs gevoetbald."
De Graafschap-trainer Henk de Jong neemt dan ook, naast de gevestigde namen van vorig seizoen zoals Winterswijker Bart Straalman, de nieuwelingen Stef Nijland (ex-PEC Zwolle), Ted van de Pavert (ex-PEC Zwolle, was vorig seizoen verhuurd aan NEC), Hidde Jurjus (gehuurd van PSV, was vorig seizoen verhuurd aan Roda JC), Liban Adulahi, Mo Hamdaoui (beiden ex-Telstar), Javier Vet (Almere City FC), Jordy Thomassen (ex-Helmond Sport) en Furdjel Narsingg (SC Cambuur). In vergelijking met vorig seizoen ontbreken bij de via de nacompetitie naar de eredivisie gepromoveerde Doetinchemmers Tarik Tissoudali en Mark Diemers. Eerstgenoemde was gehuurd van het Franse Le Havre maar speelt dit seizoen in België voor Beerschot Wilrijk. Diemers koos voor het eveneens naar de eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard.

Kaarten voor De Graafschap-FC Groningen zijn vanaf maandag 16 juli verkrijgbaar bij Leugemors aan de Misterstraat 11 en Hochrath Wonen & Slapen aan het Europark 13. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen vijf euro, de overige toeschouwers 7,50 euro.

Meer berichten