Onder de klanken van Born to be wild van Steppenwolf verlaten de zijspannen De Helmhorst. Foto: Leander Grooten
Onder de klanken van Born to be wild van Steppenwolf verlaten de zijspannen De Helmhorst. Foto: Leander Grooten

'25ste is de laatste, maar wel een machtig mooie'

WINTERSWIJK/AALTEN - Hoewel het de afscheidseditie was, konden de bijna vijftig zijspanners tijdens de Helmhorst Hamaland Run alleen maar genieten.

Door Leander Grooten

Het weer was voortreffelijk: zonnig, maar met een fris windje. De route verliep vlekkeloos met veel mensen aan de kant van de weg die de cliënten met een verstandelijke beperking en hun begeleiders hartelijk toezwaaiden. En tenslotte was ook de barbecue in de tuin van De Helmhorst perfect verzorgd.

Een emotioneel moment voor de stoere 'riders' kwam toen Edie Breukers en Gerrit Voltman in het zonnetje werden gezet. Vanaf de eerste editie, nu 26 jaar geleden (een jaar werd de tocht niet verreden wegens extreme hitte) waren zij deel van de organisatie. Zij ontvingen als herinnering een mooi horloge en waren er bloemen voor hun partners.

Alle deelnemende cliënten kregen een knuffelbeer met daarop een foto van die cliënt in de zijspan, die in de ochtend was gemaakt. Alle motorrijders werden bedankt met een kaars en een handdoek van de motorclub MC Hamaland.

De organisatie had nog wel door gewild, maar het jaarlijks terugkerend motortour-evenement van MC Hamaland en De Helmhorst/ZoZijn stopt wegens gebrek aan vrijwilligers.

Meer berichten