Tijdens de fietstochten 'De boer op' zijn diverse agrarische bedrijven te bezichtigen. Foto: PR
Tijdens de fietstochten 'De boer op' zijn diverse agrarische bedrijven te bezichtigen. Foto: PR

Fietstochten 'De boer op'

REGIO - In de komende weken worden er weer een aantal fietstochten 'De boer op' gehouden, met daarbij bedrijfsbezichtigingen. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen op agrarische en aanverwante bedrijven.

Vrijdag 27 juli – Winterswijk
Zoals gewoonlijk verzorgt LTO op de laatste dag van de PeGeWe–fietsvierdaagse de halteplaats. Op vrijdag 27 juli zijn bezoekers welkom bij Buffelhof Krageman van Martin Molders, aan de Kotts Stegge 5 in Bocholt-Barlo. De familie Molders melkt ongeveer 25 waterbuffels. Van de melk wordt onder andere mozzarella en ijs gemaakt en ook het vlees wordt verkocht in de winkel aan huis. De start van de fietstocht is bij Inloopcentrum 'Den Angang', Markt 46 in Winterswijk, dat tussen 09.00 en 17.00 uur open is.

Zondag 29 juli – Aalten
Start tussen 10.00 en 12.00 bij één van de deelnemende bedrijven. Op de startlocatie krijgt men de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 35 kilometer lang. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop en op één van de locaties kan men een hapje eten. De bedrijven zijn: de kalverhouderij van de familie Folmer aan de Spiekerdijk 9 in Aalten. Dit bedrijf is recent opgestart en zeker de moeite waard om te bekijken. Verder het melkveebedrijf van de familie Scholten aan de Wooldseweg 88 in Winterswijk-Woold. Op dit bedrijf zijn een aantal werkzaamheden geautomatiseerd, er zijn een aantal melkrobots in gebruik en daarnaast is er een automatisch voersysteem. De derde locatie is loonbedrijf Gebr. te Bokkel aan de Buninkdijk 7 in Aalten. Dit is een loonbedrijf dat gespecialiseerd is in zowel agrarisch loonwerk als in grond- en straatwerk, voor zowel bedrijven als particulieren.

Zaterdag 4 augustus – Oude IJsselstreek
De Werkgroep Landbouwpresentatie Oude IJsselstreek houdt op zaterdag 4 augustus de fietstocht De boer op. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur bij aardappelbedrijf Westerveld, Keppelbroeksdijk 8, Westendorp. Via een mooie route van ongeveer 30 km komt men langs een melkveebedrijf, een varkenshouderij en een vleesboerderij die te bezichtigen zijn. Onderweg zijn consumpties te koop en aan het einde van de tocht worden pannenkoeken verkocht. Voor de route vraagt de organisatie een vrije bijdrage.

Zaterdag 11 augustus – Oost Gelre
De fietstocht De boer op in Oost Gelre is op zaterdag 11 augustus. Deelnemers kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur bij het Parochiehuis in Zieuwent. Op deze dag kunnen twee melkveebedrijven, één biologisch varkensbedrijf en een uitspanning in een natuurgebied worden bezocht. De route is ongeveer 36 km lang. Voor deelname wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Meer berichten