Authentieke klederdrachten mogen natuurlijk niet ontbreken op de Farm en Country Fair. Foto: Kyra Broshuis
Authentieke klederdrachten mogen natuurlijk niet ontbreken op de Farm en Country Fair. Foto: Kyra Broshuis

Zeer geslaagde 20ste editie Farm en Country Fair

Algemeen


AALTEN- Eindelijk zat het weer mee tijdens de bekende Farm en Country Fair in IJzerlo. Niet te warm en, op wat gemiezer na, droog. De 20ste editie van de fair gaat de boeken in als zeer geslaagd.

Door Kyra Broshuis

Prachtig ingericht
Een bezoek aan de fair is een belevenis. Het immense terrein is heel handig ingedeeld in verschillende themapleinen. Het terrein ziet er fantastisch uit en aan de kleinste details is gedacht. Overal staan bloemen en planten en je waant je, met een klein beetje fantasie, op het Engelse platteland. De standhouders doen goede zaken; zeker de handelaren in etenswaren. Overal kun je proeven en de producten vinden gretig aftrek. Heerlijk zitten is het in de grote tent met live muziek maar zeker ook in het bijzondere vintagecafé. Dit café is tot in de puntjes ingericht zoals vroeger en het is een feest der herkenning. Dat geldt ook voor het plein waar de oude tenten en caravans staan. Helemaal van toen met oranje-bruine inrichting en spullen waarvan je het bestaan was vergeten. Een ware trip down Memory Lane.

Voor het hele gezin
De bezoekers genieten van alles wat er te zien, te doen, te beleven en te eten en drinken is. Veel gezinnen en, heel opvallend, ook veel mannen. Zij vergapen zich aan de historische vrachtwagens en landbouwvoertuigen en genieten van de oldtimers en de kunsten van de man die met zijn motorzaag prachtige figuren uit een boomstam maakt. De Farm en Country Fair is een bijzonder dagje uit voor iedereen. Ook de vele honden die mee mogen, vermaken zich uitstekend. Naast de vele honden van de bezoekers zijn er duizenden andere dieren te zien, variërend van minikippen tot bijzondere lama's en indrukwekkende roofvogels.

Toch een keer overnachten
Een ouder echtpaar uit Uden geniet van de kostuum- en dansgroep Schampeljoen uit Dordrecht die in verschillende klederdrachtstijlen naar de Fair is gekomen. Alle kostuums zijn authentiek. "Mooi he? We komen al zeven jaar naar deze fair en het is altijd weer verrassend en bijzonder. Eigenlijk is één dag te kort; we willen kijken of we volgend jaar ergens in de buurt kunnen overnachten."

Gezellig aanschuiven voor lekkere hapjes. Foto: Kyra Broshuis
Stoer kindervermaak. Foto: Kyra Broshuis
Nostalgisch ingerichte tenten zijn een echte publiekstrekker. Foto: Kyra Broshuis
Weer even terug naar die tijd van toen. Foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant